PREDSTAVNIK MORH-a

Nacionalni stožer ima novog člana: Vlada razriješila Tuškana, a evo tko preuzima njegovo mjesto

Vlada je na zatvorenom dijelu usvojila Izvješće o provedbi Nacionalnog programa reformi 2020. za studeni
Ivan Turkalj
 Dražen Volarić/Morh

General-bojnik Krešo Tuškan razriješen je dužnosti člana Stožera civilne zaštite RH, a novim je članom imenovan brigadni general Ivan Turkalj kao predstavnik Ministarstva obrane, stoji u priopćenju sa zatvorenog dijela sjednice Vlade u četvrtak.

Vlada je na zatvorenom dijelu usvojila Izvješće o provedbi Nacionalnog programa reformi 2020. za studeni, a doneseno je i više kadrovskih rješenja. 

Radi isteka mandata Goran Kolarić razriješen je dužnosti glavnog tajnika Ministarstva znanosti i obrazovanja te mu je dano ovlaštenje za obavljanje poslova do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika, a najduže do šest mjeseci.

Zbog isteka mandata razriješen je dio članova Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje - Mirela Kovač Jagar, Melita Čičak, Marko Primorac, Josip Kovačić i Višnja Stanišić. Novim članovima Upravnoga vijeća koji se imenuju na prijedlog ministra nadležnog za mirovinski sustav i na prijedlog udruga umirovljenika imenovani su Mirela Kovač Jagar, Melita Čičak, Marko Primorac i Višnja Fortuna. Predstavnik radnika Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje imenovat će se kasnije po okončanju propisanog postupka.

Radi isteka mandata razriješena je i zamjenica ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Josipa Herceg Zeba te je ponovno imenovana s 23. prosincem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. prosinac 2020 15:26