NEMA POPUŠTANJA

Nacionalni stožer objavio nove odluke o epidemiološkim mjerama, trajat će do 31. kolovoza

U županijama na moru i dalje se zabranjuje održavanje svih javnih događanja na kojima je prisutno više od 50 osoba na jednome mjestu
Party na Hvaru, Ilustracija
 Zvonimir Barisin/Cropix

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je odluku o produljenju aktualnih epidemioloških mjera koje će trajati do 31. kolovoza.

Tako je produljena odluka o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za obalne županije, o uvođenju posebne organizacije rada za prodavaonice i trgovačke centre, kao i odluka o nužnim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja, prelasku granice, obaveznom korištenju zaštitnih maski i načinu organizacije javnog prijevoza putnika.

Tako se na području Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Zadarske, Primorsko-goranske i Istarske županije te Grada Novalje, Senja i Općine Karlobag zabranjuje održavanje svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 50 osoba na jednome mjestu, osim ako se radi o javnom događanju ili okupljanju na kojemu sudjeluju samo osobe s EU digitalnom COVID potvrdom i neće sudjelovati više od 1000 osoba.

Popis svih epidemioloških mjera možete pronaći OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 22:16