COVID-19 U HRVATSKOJ

NACIONALNI STOŽER OBJAVIO NOVE PODATKE O KORONAVIRUSU: Od početka lipnja imamo tek jednog novooboljelog, popustili mjere za sportska natjecanja

Ilustracija
 Srđan Vrančić / CROPIX

U posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba od koronavirusa, javlja Nacionalni stožer. Dodaju kako od početka lipnja imamo tek jednu novozaraženu osobu.

Od dosad ukupno potvrđenih 2.247 osoba, oporavilo se 2.130 osoba. Preminulo je 106 osoba, dok je još 11 osoba na liječenju.

U Kliničkom bolničkom centru u Splitu na respiratoru su preminule dvije osobe.

Jedna osoba, ženskog spola, rođena 1941. godine koja je imala prateće dijagnoze arterijsku hipertenziju, astmu, kronični gastritis i glaukom.

Druga osoba, također je ženskog spola, rođena 1941. godine imala je prateće dijagnoze arterijsku hipertenziju i sarkoidozu.

Dosad je testirano ukupno 69.115 osoba, a u posljednja 24 sata njih 249.

Stožer je izmijenio odluku o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme epidemije.

Time se od 15. lipnja, s obzirom na vrlo dobru epidemiološku situaciju, omogućava održavanje sportskih natjecanja uz prisustvo gledatelja.

"Naravno, budući da je još uvijek potreban oprez Hrvatski zavod za javno zdravstvo izradit će preporuke o načinu na koji će gledatelji moći biti prisutni na sportskim natjecanjima", poručio je Stožer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 10:03