StoryEditor
FOTOGRAFIJA DANA

'NADALI SMO SE DA SE OVO NIKADA NEĆE DOGODITI' Hrvatski psi tragači odletjeli u Albaniju: 'Čim smo stigli, pronašli su jednog čovjeka ispod ruševina'

 
 Hrvatska Udruga za Obuku Potražnih Pasa

Vlada je danas odlučila da će RH helikopterom Hrvatske vojske poslati u Albaniju, koji je pogodio niz snažnih potresa, specijalizirani tim za spašavanje iz ruševina Državne intervencijske postrojbe Ravnateljstva civilne zaštite.

Hrvatska Udruga za obuku potražnih pasa objavila je na svojoj Facebook stranici da su njihovi timovi mobilizirani danas u jutarnjim satima od strane Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH u svrhu pomoći i potpore albanskim službama zaštite i spašavanja. Helikopterske posade Hrvatskog ratnog zrakoplovstva ostat će na raspolaganju u Albaniji do daljnjega. Pridružila su im se i tri tima iz partnerske udruge Kossp Zagreb (Klub za obuku službenih i sportskih pasa).

Veliki odjek izazvala je njihova objava sa slikom psa koji gleda kroz prozor aviona koji leti za Tiranu - uz poruku "Idemo raditi ono za što smo vježbali godinama i nadali se da se nikad neće dogoditi".

- Ovo je ono zbog čega vrijedno treniramo, a ujedno se nadamo da nikad nikome neće trebati naša pomoć...ali kad do toga dođe...spremni smo, poručili su iz Facebook grupe Spasioci KOSSP.

Kako javlja HRT, zapovjednik Državne intervencijske postrojbe Civilne zaštite Mladen Vinković, potvrdio je u večerašnjem Otvorenom da su hrvatski potražni psi odmah po dolasku detektirali osobu u zgradi u Draču koja je dva kata potonula u zemlju.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 04:45