DOMOVINSKI POKRET

‘Nadamo se da će prebrojavanje potpisa biti transparentno i dostupno javnosti‘

Most je danas službeno potvrdio kako su skupili dovoljan broj potpisa, a iz Domovinskog pokreta su im čestitali

Miroslav Škoro i građani Zagreba na prikupljanju potpisa.

 Darko Tomas/Cropix

Iz Domovinskog pokreta u četvrtak su, čestitajući Mostu i partnerima na prikupljanju 400.000 potpisa za obje referendumske inicijative, izrazili nadu da će prebrojavanje potpisa biti transparentno i dostupno javnosti.

- Iskreno se nadamo kako će prebrojavanje prikupljenih potpisa ovoga puta biti transparentno i dostupno javnosti, što nije bio slučaj kod prijašnjih inicijativa. Isto tako se nadamo kako aktualna vlast neće putem državnih tijela - a tu mislimo na Ministarstvo javne uprave i Ustavni sud RH - pokušati opstruirati i ugušiti volju naroda pomoću svojih, sada već uvježbanih, političkih makinacija - poručili su iz Domovinskog pokreta.

image

Štand na Trgu bana Jelačića.

Cropix

Domovinski pokret podupire i podupirat će svaki oblik neposrednog izjašnjavanja volje naroda te će se, kažu, boriti protiv najrigoroznijih kriterija za referendum u čitavoj Europi, a koji za cilj imaju gušenje neposredne demokracije.

Zbog toga je, smatraju, nužno produljiti rokove, a postotak potrebnih potpisa smanjiti.

Stranka Most danas je i službeno potvrdila kako su skupili dovoljan broj potpisa, a iz Domovinskog pokreta čestitali su kolegama iz Mosta i svim partnerima koji su zajedničkim snagama uspjeli prikupiti 400.000 potpisa za obje referendumske inicijative, stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 23:55