EPILOG SRAMOTNOG POSTUPKA

NADBISKUP SMIJENIO ŽUPNIKA ALOJZIJA Svećenik jedva pristao dati pričest na oltaru dječaku s Downom, a onda još u propovijedi izvrijeđao majku

 NOVA TV screenshot

Adam Kadić, 11-godišnji dječak iz Gradišta kod Županje koji je rođen s Down sindromom, primio je svoju prvu pričest, kako i dolikuje, na oltaru crkve zajedno s ostalim svojim vršnjacima, prvopričesnicima, među kojima je bilo još dvoje djece s posebnim potrebama.


Alojzije Asić, župnik župne crkve Sv. Franje Asiškog u Gradištu, koji je Adamu i spomenutoj dvoje djece želio uskratiti primanje hostije s ostalim prvopričesnicima, pak, odradio je svoju posljednju prvopričesničku misu u Gradištu. Sam je u svojoj propovijedi, naime, najavio da odlazi iz župe, a kako do ovih događaja o njegovu odlasku iz Gradišta nije bilo spomena, pretpostavlja se da je nadbiskup đakovačko-osječki, monsinjor Đuro Hranić, odlučio kazniti svećenika zbog njegova stava i ponašanja koje je u suprotnosti s Evanđeljem, ali i svemu što propagira i sama Crkva na čelu s papom Franjom.

Dodatno je apsurdno što se sve to događalo u župi koja nosi ime sv. Franje Asiškog, po kojemu se nazvao i aktualni katolički crkveni poglavar.


“Žao mi je, uistinu mi je žao zbog takvih postupaka koji se mogu dogoditi. Da on izdvoji dijete i da je ono kao šugavo trebalo biti sa strane, to doista treba osuditi. Ja se ispričavam tim roditeljima koji su doživjeli takvu marginalizaciju. Molim ih da oproste”, jasno je Hranić osudio namjeru svećenika Asića, koji je Adama i njegovo dvoje vršnjaka htio izdvojiti od ostale djece prigodom obreda primanja sakramenta svete pričesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:06