NE MARI ZA PRIJAVE

Nadrealni bahatluk poljskog turista: Evo što je učinio ispred vile u dalmatinskom biseru! Doveo i radnike Poljake...

Pogledom u katastarske i zemljišne knjige, vidljivo je kako je cijeli dužobalni pojas uredno uknjižen kao pomorsko dobro

Slobodna Dalmacija o istom je čovjeku pisala i prošle sezone, od tada datiraju i ove fotografije devastacije.

 /Snimka čitatelja

Iz Sevida, poznatog vikendaškog i turističkog mjesta između Trogira i Šibenika, stiže nova priča o devastaciji priobalnog pojasa, odnosno pomorskog dobra na kojemu po zakonu nema mogućnosti gradnje niti zasnivanja vlasničkih prava.

Kako tvrde mještani, betonsko sunčalište u uvali Alina izgradio je poljski vlasnik obližnje kuće za odmor zbog čijih su "projekata" u obalnoj zoni već dvaput intervenirali građevinski inspektori o čemu je Slobodna Dalmacija pisala uoči lanjske sezone kad je dotični doveo radnike iz svoje države kako bi (g)radili tik uz Jadran.

Ove godine poljski iznajmljivač odlučio je proširiti ‘ponudu‘ svoje plaže pa je dodao i konstrukciju za zaštitu od sunca.

image

Betonizacija u Sevidu

Snimio čitatelj/Slobodna Dalmacija

Informacija od susjeda, s kojima su vlasnici nekretnine razgovarali, jest ta da je Poljak zbog ovoga završio na sudu i platilo kaznu te mu je protumačeno kako je time "legalizirao" svoj zahvat.

image

Betonizacija u Sevidu

Snimio čitatelj/Slobodna Dalmacija

Osim kršenja zakona zbog gradnje na pomorskom dobru, prošloga tjedna u njegovoj kući intervenirala je policija zbog remećenja javnog reda i mira uslijed glasne zabave njegovih gostiju, najvjerojatnije njegovih sunarodnjaka, koja se protegnula dvije večeri do dugo u noć, navode čitatelji Slobodne Dalmacije.

Pogledom u katastarske i zemljišne knjige, vidljivo je kako je cijeli dužobalni pojas na tom dijelu Sevida uredno uknjižen kao pomorsko dobro, a u nacionalnom Informacijskom sustavu prostornog uređenja, iza kojega stoji Ministarstvo graditeljstva, nema zabilježbe ishođenja ikakvih dozvola ili "papira" za radove, što je logično zbog zone pomorskoga dobra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:25