EPIDEMIOLOŠKE MJERE

Nadzor više tisuća lokacija na splitskom području: Inspekcija uočila tek 60-ak nepravilnosti

Nepravilnosti nisu utvrđene ni u nadzoru pridržavanja obaveza poslodavca da osigura uvjete rada sukladno epidemiološkim mjerama
 Tom Dubravec/Cropix

U nadzoru pridržavanja epidemioloških mjera provedenom u prošlih deset dana u više tisuća objekata na području Splitsko-dalmatinske županije, Državni inspektorat, inspekcija Ravnateljstva civilne zaštite i redari lokalne samouprave uočili su tek šezdesetak nepravilnosti.

Inspekcija Ravnateljstva civilne zaštite, Područnog ureda splitske Civilne zaštite provela je 77 inspekcijskih nadzora, a u 44 su uočene nepravilnosti zbog čega su poduzete mjere.

Redari lokalne samouprave izvršili su, pak nadzor pridržavanja mjera fizičke udaljenosti i dezinfekcije prostora na 1540 lokacija pri čemu su utvrdili 16 nepravilnosti za koje su izrekli upozorenja.

Državni inspektorat kontrolirao je u 38 objekata pridržavanje mjera fizičke udaljenosti, dezinfekcije prostora, te posjedovanja i korištenja zaštitne opreme, no nisu utvrdili nepravilnosti.

Nepravilnosti nisu utvrđene ni u nadzoru pridržavanja obaveza poslodavca da osigura uvjete rada sukladno epidemiološkim mjerama i posjeduje opremu za mjerenje temperature koji je u proteklih deset dana proveden na 984 lokacije.

Nije bilo nepravilnosti ni na 288 lokacija kad je riječ o poštivanju zabrane javnih okupljanja, kao ni u nadzoru poštivanja upute o broju ljudi u zatvorenim prostorijama ovisno o površini, koji je proveden na 684 lokacije.

Pridržavanje upute o radnom vremenu kontroliralo se na 659 lokacija, no također nisu utvrđene nepravilnosti. Pokazalo se također da se poštuju upute o poljoprivrednim aktivnostima jer ni na jednoj od kontrolirane 44 lokacije nisu pronađene nepravilnosti.

Nepravilnosti nije bilo ni kad je riječ vjerskim okupljanjima, a kontrolirano je 125 lokacija.

Kontrola ukupno 132 trgovine, obrta i drugih objekata pokazala je da ne posluju unatoč zabrani, dok je za provođenje treninga sportaša izvršena kontrola na 84 lokacije te nisu utvrđene nepravilnosti.

U proteklom desetodnevnom razdoblju testirano je 3697 osoba od čega je njih 364 bilo pozitivno na bolest Covid-19.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. prosinac 2023 19:42