NESTABILNA ATMOSFERA

NAGLA PROMJENA VREMENA Prvo jače naoblačenje i obilna kiša pa bura i osjetno zahladnjenje

Zagreb, 270310.Petrinjska ulica.Ledena kisa iznenadila je Zagrepcane.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

U većem dijelu Hrvatske nedjelja je započela s umjereno do pretežno oblačnim, ali i prilično toplim vremenom. Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda u poslijepodnevnim satima bi trebalo nastupiti jače naoblačenje, ponegdje uz mogućnost kiše ili pljuska.

Glavnina kiše, a lokalno i grmljavina očekuje se u noći na ponedjeljak. Vjetar slab do umjeren, povremeno i jak jugozapadni i južni, a na Jadranu jugo i jugozapadnjak. Potkraj dana i u noći zapuhat će sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana bura. Toplo s najvišom dnevnom temperaturom zraka od 20 do 27 °C.

U ponedjeljak promjenljivo do pretežno oblačno, mjestimice s kišom i pljuskovima s grmljavinom te svježije. Najviše kiše očekuje se u kopnenim krajevima u noći i ujutro. Vjetar u prvom dijelu dana povremeno umjeren sjeveroistočni, a u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu će biti većinom umjerene bure, potkraj dana ponovno juga.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od 5 do 10, a na Jadranu od 12 do 17 °C. Najviša dnevna uglavnom od 14 do 19, a na Jadranu između 19 i 23 °C.

U utorak u kopnenom području i na sjevernome Jadranu pretežno oblačno, povremeno s kišom i grmljavinom. Ponegdje će kiša biti i obilnija. Zapuhat će bura, a zatim sjeverni i sjeverozapadni vjetar, koji će u srijedu biti jak.

Hladnije, a u kopnenom području osjetno hladnije od prosjeka, pogotovo u utorak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 14:33