NASTAVAK SAGE

Najavljena dopuna tužbe za dodjelu koncesija 101 MHz: ‘Adresa Top radija je nepostojeća‘

Koncesija se može oduzeti ako je "dana na temelju netočno iskazanih podataka", piše u ugovoru
 Darko Tomas/Cropix

Nepce svijet, jedan od kandidata na natječaju za radijsku koncesiju na 101 MHz, najavio je jučer dopunu tužbe protiv Vijeća za elektronske medije zbog potpisanog ugovora s Top radijem vlasnika Ivana Jurića-Kaćunića.

Top radio je na ugovoru s Agencijom za elektroničke medije naveo nepostojeću adresu u Palmotićevoj 7 kao sjedište tvrtke. Riječ je o adresi s kojom se Top radio prijavio na natječaj, ali ispostavilo se da se radi o ništetnoj adresi jer je državni poslovni prostor u Palmotićevoj 7 dan u zakup tvrtki Enter IQ. Enter IQ sklopio je ugovor o davanju prostora u podzakup Top radiju, ali, kako je riječ o državnoj imovini, ona ne može biti predmetom ugovora o podzakupu.

Taj je ugovor stoga proglašen ništetnim i Državne nekretnine su ga raskinule 1. lipnja ove godine, pa ispada da se Top radio pojavio na natječaju s adrese koja ne pripada tvrtki. Sada je, navodeći tu istu adresu kao sjedište, sklopio ugovor o koncesiji.

Prema tom ugovoru, potpisanom u petak poslijepodne, koncesija može biti oduzeta prema odredbi članka 11 tog ugovora, koji u prvoj točki navodi da će koncesija biti privremeno ili trajno oduzeta ako je "koncesija dana na temelju netočno iskazanih podataka, važnih za donošenje odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja".

"Ugovor je potpisan s tvrtkom koja je bez sjedišta pa je, dakle, nepostojeća. Prema Zakonu o trgovačkim društvima, tvrtka mora imati sjedište, a Top radio ga nema", kazali su nam iz Nepca svijeta.

Josip Popovac, ravnatelj Agencije za elektroničke medije, svoj je potpis i pečat Agencije stavio u petak poslijepodne nakon rasprave na saborskom Odboru za medije, gdje su svi članovi Odbora propitivali odluku Vijeća o dodjeli koncesije Top radiju. Na kraju je Popovac u petak potpisao ugovor jer je Vijeće donijelo takvu odluku, a s obzirom na to da se spor vodi pred Upravnim sudom, to, ako koncesija bude poništena pravomoćnom odlukom, ne povlači i njegovu odgovornost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:56