MARIJANA PULJAK

‘Najbolje bi bilo da završimo eru Andreja Plenkovića. Pa kod njega se ministar postaje na ‘majke mi‘‘

“Treba nam jedna ozbiljna rekonstrukcija Ustava i onda ne bi dolazilo do ovakvih situacija”, komentirala je odnos premijera i predsjednika Republike

Marijana Puljak

 Tom Dubravec/ Cropix

Saborska zastupnica stranke Centar Marijana Puljak gostovala je u subotu ujutro u emisiji Novi dan na televiziji N1.

Govoreći o novim članovima Vlade, Puljak kaže kako prije svega treba reći da “nikakva rekonstrukcija neće pomoći Vladi Andreja Plenkovića”. Ona kaže da građani ne smatraju da zemlja ide u dobrom smjeru jer je “ministar svih ministarstava Andrej Plenković koji je alfa i omega i on diktira što će se raditi”.

“Ne očekujem ništa dobro za građane Hrvatske”, kaže.

Na pitanje je li premijer mogao naći bolje kandidate, ona kaže kako smo “vidjeli kako je birao kandidate”. “Bavimo se već mjesec dana Paladinom i njegovim aferama i imovinom koju je stekao na sumnjiv način. Vidjeli smo kako ga je premijer pitao ima li afera, on je rekao da nema i postao ministar. U ovoj državi ministar možete postati na ‘majke mi mile, nemam afera'”, govori dodajući da je Plenković isključivo odgovoran za sve što će se događati dalje.

Puljak kaže kako građane zanima kvaliteta života, a ne konstantno vraćanje u prošlost da bi netko “jamio u sadašnjosti”.

O tome koliko bi novi ministri vremena mogli trebati za konkretne rezultate, Puljak kaže: “Vremena nema. Ovo je vrijeme koje određuje Plenković, a njegovo je vrijeme isteklo. Najbolje bi za građane bilo da se krene u nove izbore i da završimo eru Andreja Plenkovića. U njegovim se vladama dosad promijenilo više do 20 ministara i građani i dalje nisu zadovoljni. Nema vremena za čekanje.”

Puljak kaže i kako je Plenkovićeva vlada osigurala ostanak na vlasti žetončićima, ali da će se vidjeti kakav će rezultat HDZ-a biti na izborima u Splitu.

Način komuniciranja premijera i predsjednika nije kakav bi trebao biti, smatra ona, dodajući da je to sve rezultat nejasno definiranih odnosa u Ustavu. “To je pjesnički opisano i može se tumačiti na različite načine”, govori ona navodeći primjer da predsjednik i Vlada sukreiraju vanjsku politiku.

“Treba nam jedna ozbiljna rekonstrukcija Ustava i onda ne bi dolazilo do ovakvih situacija”, zaključuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:59