NEMA OTKAZA!

Najbolji burek majstor u Hrvatskoj smislio način kako preživjeti pandemiju: ‘Ovo će nas spasiti!‘

‘Neće biti ni blizu prihoda kao kad radimo punim kapacitetom, ali ćemo uspjeti preživjeti ovaj težak period i spasiti radna mjesta‘
Faruk Demiri iz Daruvara je neokrunjeni kralj bureka koji spravlja u svojem zdravljaku Orijent
 Robert Fajt/Cropix

Faruk Demiri, neokrunjeni kralj bureka, najbolji burek majstor u Hrvatskoj, jedan je od rijetkih koji je relativno dobro prošao u ovom ugostiteljskom lockdownu, piše mojportal.hr.

Faruk je, naime, dobio dozvolu da može prodavati burek kroz prozorčić, poput pekara - nitko mu ne smije ući u lokal Orijent, ali smije sugrađanima isporučiti burek kroz izlog dok oni na ulici čekaju da ih posluži. Epidemiološke mjere su zadovoljene, kontakta nema, a Daruvarčanima je i dalje dostupan najbolji burek u Hrvatskoj. Ovaj put u varijanti: "Burek to go". I svi su sretni zbog toga.

- Ovo će nas spasiti. Neće biti ni blizu prihoda kao kad radimo punim kapacitetom, ali ćemo uspjeti preživjeti ovaj težak period i spasiti radna mjesta - kaže Faruk Demiri za mojportal dok držimo distancu od barem tri metra. On stoji na ulazu i odmah mi nudi neslužbeno najbolji burek u Hrvatskoj, ja tri metra dalje odbijam i lažem da ću doći kasnije. Možda neću baš danas, ali sutra hoću sigurno.

Upitan je i kako ide "burek to go".

- Čuj, bolje da nešto radimo, nego ništa. Slabiji je promet nego inače, naravno, ali za prvi dan, s obzirom na cijelu situaciju, nemam se pravo žaliti s obzirom da neki drugi uopće ne smiju raditi - priča Faruk i opet pruža ruku i govori: "Hajde, hoćeš burek". Bih, rado, ali moram dalje, a burek će mi samo smetati. Kažem mu da nisam gladan, a on se nasmije i kaže: "Sad je iz pećnice izašao".

Kako je to lani izgledalo u Orijentu...

Faruk će tijekom lockdowna moći primati narudžbe za kolače i burek, a kod njega će se moći uzeti i kava za van tako da će ovaj težak period za ugostitelje on nešto lakše prebroditi.

Ostavljamo Faruka Demirija, legendu grada Daruvara, i idemo dalje u šetnju centrom Daruvara. Ljudi ima, nije neka gužva, ali obavljaju kupnju, idu na tržnicu i komentiraju djelomični lockdown.

Kakva je situacija u ostatku Daruvara, možete provjeriti na mojportal.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 20:48