Jedan od najljepših hrvatskih otoka svakako je Korčula, a zanimljiva je zbog značajnog gastronomskog potencijala. U prvom svibanjskom vikendu ponajbolji restorani na otoku krenuli su s radom. U nastavku donosimo popis otvorenih, a provjereno dobrih adresa koje vrijedi posjetiti (restorani su izlistani abecednim redom).
Adio Mare
Adio Mare je jedan od najstarijih restorana u gradu Korčuli, otvoren je davne 1974., i oduvijek slovi kao dobro mjesto za ručak ili večeru. Otpočetka su bili orijentirani na domaću lokalnu hranu, s time da se kuhalo na teće, uz neizbježna gradela, koja i dandanas dominiraju na ulazu u restoran. Bili su poznati obiteljski restoran, dida Cvijo je upravljao gradelama, a u ponudi su imali ribu, ali i mesna jela. Među prvima su doveli gril majstore iz Leskovca, ali ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....