SMANJIT ĆE SE GUŽVE

Najesen počinju radovi na splitskim prometnicama vrijedni gotovo 180 milijuna kuna

Ti zahvati poboljšat će protočnost prometa na splitskom području, posebice na cesti Split-Omiš, najprometnijoj u Hrvatskoj
 Josko Ponos/CROPIX

Nakon ovogodišnje turističke sezone, na splitskim prometnicama započet će radovi vrijedni gotovo 180 milijuna kuna kako bi se smanjile prometne gužve pri ulasku i izlasku iz Splita, najavio je u srijedu predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

Škorić se sastao sa splitskim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom kako bi razmotrili načine regulacije prometa na splitskom području tijekom tih radova.

"Pokušavamo definirati način privremene regulacije prometa kako bi tijekom radova situacija bila što podnošljivija za stanovništvo. Unaprijed se ispričavam građanima što će biti određenih problema. Svi zajedno moramo pretrpjeti razdoblje tijekom radova jer će oni doprinijeti smanjenju prometnih gužvi", poručio je Škorić.

Radovi na projektu Širine trajat će 24 mjeseca, dok će izgradnja rampe na križanju ulica Domovinskog rata i Zbora narodne garde trajati 12 mjeseci. Izgradnje rampe kod Solina trajat će osam mjeseci dok će radovi na raskrižju u Stobreču trajati četiri mjeseca, dodao je.

Škorić je objasnio kako će ti zahvati poboljšati protočnost prometa na splitskom području, posebice na cesti Split-Omiš, najprometnijoj u Hrvatskoj, na kojoj se tijekom turističkih sezona godinama stvaraju velika prometna zagušenja.

"Trajno rješenje bit će izgradnja nove ceste između Splita i Omiša, odnosno preseljenje te ceste s postojeće na novu trasu koja je predviđena prostornim planom", izjavio je Škorić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2022 20:42