MAJSTORSKI OBAVLJENO

NAJLJEPŠA PRIČA STIŽE IZ RODILIŠTA U PETROVOJ Stara rađaonica pucala od potresa, a trudnice su čekale na porođaj, uslijedila munjevita akcija osoblja

 
 Ranko Šuvar / CROPIX

Baš kad je Zagreb zatresao razorni potres, četiri trudnice u Klinici za ženske bolesti Petrova stigle su s trudovima i čekale porođaj. U sekundi je nastala strka jer stara zgrada u kojoj se nalazi rađaonica doslovce je pucala pod jačinom potresa. Dežurni liječnici, babice i medicinske sestre brzo su se snašli i sve četiri trudnice odvele do automobila gdje su pričekale dok se nije napravila improvizirana rađaonica u Odjelu za onkološku ginekologiju koja je odoljela potresu.

Ubrzo je krenuo i porođaj i svijet su ugledale dvije djevojčice i, kako saznajemo od dr. Gordana Zlopaše, i majke i djeca su dobro. Dvije druge trudnice koje su također nakratko završile u automobilima upravo čekaju porođaj i liječnici kažu kako ne bi trebalo biti problema.

MVNwLDFBaUEsMA

Dvije trudnice koje su također trebale danas roditi u Petrovoj, a imaju rizičnu trudnoću, prebačene su - jedna u KBC Sestre milosrdnice, a druga u KB Merkur. Naime, nakon što je izmješten Odjel za intenzivnu skrb iz Petrove u KB Dubrava, Petrova je ostala bez uređaja potrebnih pri rađanju djece iz rizičnih trudnoća. Primjerice, jedna je trudnica tek u 33. tjednu i nosi blizance, a druga u 32. i također mora hitno roditi.

U seljenju odjela intenzivne skrbi Petrove u Dubravu uz Hrvatsku vojsku bilo je i stotinjak Bad Blue Boysa, rekao nam je ginekolog dr. Mislav Herman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. ožujak 2023 19:17