MOŽE LI LUĐE?

Najpoznatiji splitski ilegalni graditelj opet predriblao državu, ništa od rušenja spornih objekata u omiljenoj uvali!

Državni bageri očito neće tako brzo ‘napasti‘ sporne objekte i put
 Ante Čizmić/Cropix

Potez tvrtke "Point-Split", pretplaćene na unosan posao održavanja gradskih pločnika, i njezina vlasnika Stipe Latkovića, čovjeka koji koketira s političarima svih (predsjedničkih) dresova, od Mesića do Milanovića, itekako je stopirao državne bagere, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon što je prošlog petka otkriveno da je žalba Latkovićevih građevinara usporila namjeru Državnog inspektorata (DIRH) da javnim nadmetanjem pronađe građevinara koji bi rušio Latkovićeve bespravne objekte na državnom zemljištu na Vruji i jednako ilegalne pristupne ceste do Jadranske magistrale, priča je dobila novi nastavak. Sveo se na jednu, ali znakovitu rečenicu:

- Žalba izjavljena protiv dokumentacije o nabavi odnosno izmjene dokumentacije o nabavi sprječava nastavak postupka javne nabave za sve grupe predmeta nabave - naveli su iz DIRH-a u dokumentima vezanima uz taj postupak, te time priznali da ih je čovjek koji je puna dva desetljeća driblao i županijsku i državnu vlast još jednom predriblao.

image
Ante Čizmić/Cropix

Premda je rješenje Županije splitsko-dalmatinske o oduzimanju koncesije na pomorskom dobru u skrivenoj uvalici između Omiša i Makarske nedavno postalo pravomoćno, bageri očito neće tako brzo "napasti" sporne objekte i put. Riječ je, podsjetimo, o poslu koji je procijenjen na 283 tisuće eura ili oko 2,13 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2023 21:58