PODACI HUT-a

‘Najsigurnija smo zemlja na Mediteranu, dovoljno je pogledati brojeve instituta Robert Koch‘

Hrvatska je i dalje u zelenom, uz izuzetak Zadarske županije - poručili su iz HUT-a
 Luka Gerlanc/Cropix

Usprkos svoj panici, prema podacima Hrvatske udruge turizma Hrvatska trenutno smo najsigurnija EU zemlja na Mediteranu, a prema posljednjim podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, imamo incidenciju od 33 zaražena na 100 tisuća stanovnika u posljednjih 14 dana te 19 zaraženih u poslejdnjih sedam dana.

- Zapravo smo i dalje duboko ”u zelenom”, dok se u ostalim EU zemljama situacija vrlo brzo pogoršava. Prema podacima Johns Hopkins University, Hrvatska je u boljoj situaciji od Italije, Grčke, Portugala i Španjolske - poručili su iz HUT-a dodavši kako je najbolja epidemiološka situacija u obalnim županijama i dalje u Istarskoj županiji, gdje je incidencija u posljednjih 14 dana svega 3 novozaražena na 100.000 stanovnika.

Španjolska, koja je na karti crvena tako trenutno ima 582 zaraženih na milijun stanovnika, Portugal 318, Grčka 256, a Cipar je već na 1150.

- Prema uglednom njemačkom institutu Robert Koch, koji promatra epidemiološku situaciju u Hrvatskoj na razini županija, Hrvatska je i dalje u zelenom, uz izuzetak Zadarske županije - poručili su iz HUT-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2022 14:18