EPSKA AVANTURA

NAJSKUPLJE PUTOVANJE NA SVIJETU Platili 10 milijuna kuna da bi posjetili 150 zemalja i razgledali 962 mjesta pod zaštitom UNESCO-a! Stižu i u Hrvatsku

Plitvicka jezera, 040812.Plitvicka jezera su najveci, najstariji, najposjeceniji i najpoznatiji hrvatski nacionalni park. Proglasena su nacionalnim parkom 1949. godine, prostiru se na 29 i nesto tisuca hektara u dvije zupanije, pod zastitom su UNESCO-a, a sastavljena su od guste sume u kojoj prevladava bukva i 16 manjih i vecih jezera.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovačev / CROPIX / BORIS KOVACEV

Student iz Kine i poslovni čovjek iz Italije će svaki platiti 10 milijuna kuna za epsko putovanje na kojem će u dvije godine posjetiti više od 150 zemalja svijeta, te uživati u čarima baš svake od 962 lokacije na svijetu pod zaštitom UNESCO-a .

Nezaboravna avantura, prozvana "najskuplje putovanje na svijetu", prošlog je mjeseca lansirala putnička agencija VeryFirstTo.com , specijalizirana za luksuzne aranžmane.

Kako je kazao osnivač agencije Marcel Knobil, mladi Kinez se predbilježio za putovanje, ali neće krenuti na put do završetka doktorata iz filozofije iduće godine, dok je bogati Talijan na rubu potpisivanja ugovora, a ako do toga dođe, vrlo vjerojatno će upravo on biti taj koji će prvi krenuti na put.

- Imali smo veliki interes. Ako uzmete u obzir kolike su cijene prosječnih tjednih aranžmana, naš paket ustvari predstavlja dobar odnos uloženog i dobivenog. Pri sastavljanju ponude najveći problem bila nam je količina slobodnog vremena koju klijent mora imati, zbog čega smo imali upite za putovanje na svaki kontinent posebno - kazao je Knobil.

Cijena putovanja iznosi 990.000 funti, uključujući i donaciju UNESCO-u u iznosu od 10.000 funti, a putnik sa sobom može povesti još jednu osobu.

U razdoblju od dvije godine klijent posjeti svaku od 962 lokacije svijeta pod zaštitom UNESCO-a. Osim Velikog koraljnog grebena u Australiji, piramida, Kineskog zida, Macchu Picchua, Petre, među njima se nalazi i sedam spomenika u Hrvatskoj - Dioklecijanova palača u Splitu, katedrala Svetog Jakova u Šibeniku, Plitvička jezera, stara jezgra Trogira, Dubrovnik, Eufrazijeva bazilika u Poreču i Stari Grad na Hvaru.

Kinez, Talijan i njihova pratnja letjet će samo poslovnom klasom i spavat će u hotelima s pet zvjezdica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 09:53