WEEKEND MEDIA FESTIVAL

Najvažniji medijski festival u regiji vraća se nakon godinu dana pauze: Već su najavljeni spektakularni gosti!

Na festival će doći jedan od najpoznatijih suvremenih filozofa Slavoj Žižek te njemački utjecajni psihijatar Manfred Spitzer
Nevena Rendeli, Božo Skoko, Kristina Miljavac, Tomo Ricov, Boris Kovaček i Mario Petrović
 Mario Pavlović

Regionalno okupljanje medijsko-marketinške struke Weekend Media Festival (WMF) nakon godinu dana pauze ove se jeseni od 23. do 26. rujna uživo vraća u Rovinj pod geslom "Živio život", najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare.

Otkrivajući teme predavanja, panela i rasprava na WMF-u, koji će se održati u prostorima bivše tvornice duhana, direktor festivala Tomo Ricov rekao je da će se baviti raznolikim temama, kao i da će na festival doći jedan od najpoznatijih suvremenih filozofa Slavoj Žižek te njemački utjecajni psihijatar Manfred Spitzer.

image
Nevena Rendeli, Božo Skoko, Kristina Miljavac i Tomo Ricov
Mario Pavlović

Oni će, kao i drugi predavači, obuhvatiti niz tema o odnosu suvremenog života i tehnologije, pandemiji pametnih telefona, društvenim mrežama, aktivizmu, influencerima, ali i budućnosti televizije, podcastima i druge.

"Iza nas je teško pandemijsko vrijeme, što je ostavilo posljedice na sve nas, pa i medije, i nastojat ćemo da i ovaj WMF otvori neke nove poglede na budućnost. Tajna uspjeha WMF-a je i što okuplja razne industrije, koje se povezuju”, kazao je Božo Skoko iz Millenium promocije.

image
Božo Skoko
Mario Pavlović
image
Nevena Rendeli i Božo Skoko
Mario Pavlović

Dodao je da će pažnju na festivalu skrenuti i na tradicionalne medije, poput radija i televizije, koji, po njemu, sada doživljavaju renesansu, ali se i tranfsormiraju.

Pričat će se i o komercijalizaciji književnosti putem digitalnih medija, 'gamingu'.

Organizatori očekuju više od tisuću sudionika, što će ovisiti i o mjerama stožera.

Kristina Miljavac iz korporativnih komunikacija Adris Grupe koja je glavni pokrovitelj festivala, dodala je da je Rovinj željan povratka WMF-a, koji se lani nije održao zbog pandemije.

"Adris je uložio 10 milijardi kuna zadnjih godina i pretvorio Rovinj u luksuznu destinaciju, a ovakve manifestacije tome pridonose", rekla je Miljavac.

image
Kristina Miljavac
Mario Pavlović

Rovinj po njezinim riječima ima odličnu sezonu i nada se dobroj posezoni, a rujan i WMF će tome pridonijeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2022 06:29