PROJEKT BANSKI DVORI

NAJVEĆA AMBICIJA MILANA BANDIĆA 'Spreman sam biti premijer, Hrvatskoj treba pametna i energična ruka'

Bandić u izbornoj utakmici ne daje prednost niti lijevoj niti desnoj koaliciji
 CROPIX

U razgovoru za N1 zagrebački gradonačelnik i predsjednik stranke Bandić Milan 365 Milan Bandić rekao je da se bez njega neće moći formirati vlast nakon izbora te je poručio: "Spreman sam biti premijer".

"Ako kroz 16 godina i pet mandata nisam potvrdio reference da budem budući premijer Hrvatske, pa tko je onda to napravio. Nitko u Hrvatskoj nije dobio dva mandata na čelu Hrvatske. Ja imam pet mandata kao gradonačelnik", naglasio je Bandić.

Bandić u izbornoj utakmici ne daje prednost niti lijevoj niti desnoj koaliciji: "Potrošile su se te koalicije, vrte se oko vlasti kao mačke oko vruće kaše. Izlizali su se jer samo dijele fotelje i uhljebljuju se".

Na novinarsko pitanje osjećaju li građani rast BDP-a, Bandić je odgovorio: "Pitajte njih. Mislim da nisu osjetili. Izvoz ne raste, a on je najvažniji. Pustimo da vidimo kako će se dalje stvari razvijati. Treba staviti glave skupa, kao i 90-e kad smo se obranili od velikospske agresije."

Vladu Zorana Milanovića komentirao je sljedećim riječima: "Tri godine su 'ćorili' i sad 6 mjeseci pojačavaju pred izbore. Neka presude građani. Svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje. Ovo što su tri i pol godine radili ne ulijeva povjerenje. Mi na izbore idemo s građanima, koji su nam pravi koalicijski partner i nitko bez nas neće moći formirati buduću Vladu".

Zagrebački gradonačelnik otkrio je za N1 i svoju osobnu ambiciju: "Sve za građane - jer se nisam rodio pa neću ni umrijeti kao gradonačelnik Zagreba. Nakon mjesec-dva dana vidjet ćemo što i kako. Hrvatskoj treba pametna, energična ruka".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:08