NOVI OBJEKT JGL-a

Najveća farmaceutska tvrtka u domaćem vlasništvu svečano otvorila novi pogon: ‘Možemo i više!‘

Premijer Andrej Plenković ocijenio je da je za uspjeh JGL-a, među ostalim, važno i zajedništvo te kohezija zaposlenih

Investicijski projekt INTEGRA

 Franko Colori/CROPIX

Završetak projekta INTEGRA, koji objedinjuje istraživačke, razvojne i proizvodne kapacitete, u petak je svečano obilježen u JGL Pharma Valley kompleksu riječke tvrtke Jadran galenski laboratorij (JGL). Vrijednost cjelokupnog projekta koji je trajao tri godine je 53 milijuna eura, a financiran je uz pomoć HBOR-a.

U novom objektu površine 2450 četvornih metara su novi laboratorij, pilot pogon koji simulira proizvodni proces te može ispitivati nove proizvode, kao i odjel za kontrolu kvalitete.

U sklopu projekta je unaprijeđen i sustav logistike i distribucije te je u industrijskoj zoni Kukuljanovo izgrađen logističko-distribucijski centar s robotiziranim sustavom skladištenja.

image

Investicijski projekt INTEGRA

Franko Colori/CROPIX

Predsjednik Upravnog odbora JGL-a, Ivo Usmiani, istaknuo je da se tvrtka razvijala od malog pogona do sadašnje razine, s više od 1200 zaposlenih, 86 posto izvoza i djelovanjem na više od 60 svjetskih tržišta.

"JGL je najveća farmaceutska tvrtka u Hrvatskoj u domaćem vlasništvu. Nastojali smo održati visoku razinu poslovanja i u razdoblju kriza, a svjesni smo da možemo i više od dosegnutoga", rekao je.

Istaknuo je da je projekt INTEGRA kruna nastojanja za objedinjavanjem istraživačkih, razvojnih i prodajnih kapaciteta te poboljšanja logistike.

Glavni izvršni direktor JGL-a, Mislav Vučić, rekao je da je cilj JGL-a širenje poslovanja na nova područja te razvijanje procesa u skladu s razvojnom strategijom koja fokusira poslovanje na proizvode na području oftalmologije, dermatologije te gripe i prehlada, kao vrlo traženih u današnje vrijeme.

"Važno je da je proizvodnja u cijelosti oslonjena na europske sirovine i repromaterijale, sa sjedištem u Hrvatskoj. To se pokazalo u razdoblju nedavnih kriza u kojima se potvrdilo da je vrijedno poticati proizvodnju u Europi", rekao je.

Premijer Andrej Plenković, koji je prisustvovao svečanosti, ocijenio je da je za uspjeh JGL-a, među ostalim, važno i zajedništvo te kohezija zaposlenih.

image

Investicijski projekt INTEGRA

Franko Colori/CROPIX

"To je najvažniji element za uspjeh, ovdje i u drugim sferama života", rekao je.

Dodao je da su poticajne mjere, prije svega Ministarstva gospodarstva, pomogle JGL-u da bude jedna od kompanija s najvećim udjelom izvoza, a izvoznici su ključni za snagu hrvatskog gospodarstva.

Ocijenio je da se JGL odlikuje i prilagodljivošću, u okolnostima svjetskih kriza i sankcijskih režima.

"JGL daje doprinos Hrvatskoj kakvu želimo, a zajedno radimo na pozicioniranju Hrvatske. Ovdje su vidljiva velika ulaganja u istraživanje i razvoj, inovativni i kreativni pristup te učinkovitost", zaključio je premijer.

Čestitke na završetku projekta uputili su i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina te gradonačelnici Rijeke Marko Filipović i Bakra Tomislav Klarić, na čijim područjima djeluje JGL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:55