POKRENULI I PETICIJU

NAJVEĆA INTERNETSKA TRGOVINA NA SVIJETU PONUDOM JEDNOG ARTIKLA ŽESTOKO RAZLJUTILA NEKE GRAĐANE HRVATSKE 'Oni vrijeđaju našu državu'

 Screenshot: Amazon

Najveća internetska trgovina na svijetu, Amazon, svojom ponudom vrlo neobičnog artikla žestoko je razljutila CitizenGO, zajednicu aktivnih građana koji štite temeljna ljudska prava diljem svijeta.

Naime, na internetskoj stranci Amazona moguće je kupiti otirač za noge s printom zastave Republike Hrvatske, a tim CitizenGO ističe kako je oglašavanje i prodaja takvih predmeta poticanje na nesnošljivost i mržnju.

- Motiv nacionalnih simbola kao što su grb i zastava na otiraču za noge vrijeđanje je države čije su one simbol i izravna su analogija u odnosu na zemlju i narod od kojih netko želi brisati noge – poručuju građani, koji su uvrijeđeni ovom ponudom odlučili pokrenuti peticiju kojom traže od Amazona prekid oglašavanja i prodaje spornog otirača.

- Republika Hrvatska je, prije nekoliko dana, 15. siječnja obilježila 25 godina od međunarodnog priznanja tadašnjih članica EU. Svoju slobodu i neovisnost izborila je zahvaljujući žrtvi hrvatskih branitelja od kojih su mnogi položili svoj život na oltar Domovine. Svi oni borili su se pod hrvatskim stijegom kojeg Amazon oglašava i prodaje kao otirač za noge – ističe tim CitizenGO te zaključuje kako sporni artikl potiče nesnošljivost i mržnju prema Hrvatima, kao i prema drugim državama i narodima čije zastave Amazon također prodaje kao otirače za noge.

Peticiju možete potpisati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:54