NEODGOVORNI VOZAČ

NAJVEĆI DIVLJAK NA HRVATSKIM AUTOCESTAMA OVE GODINE Britanac na A3 jurio 244 km/h, ali to je tek početak, počinio je ukupno osam prekršaja

Ilustracija
 Nikola Vilić / CROPIX

Sisačka policija izrekla je novčanu kaznu od ukupno 11.600 kuna 22-godišnjem bitanskom državljaninu koji je vozio osobni automobil BMW 244 km/h na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac i počinio osam prekršaja.

Mladi Britanac zaustavljen je na A3 na području Sisačko-moslavačke županije, u nedjelju oko 21 sat, vozeći u smjeru Zagreba BMW britanskih registracija, 244 km/h.

Osim osjetnog prekoračenja brzine utvrđeno je da je počinio još i sljedeće prekršaje - požurivanje vozila ispred sebe svjetlosnim znakovima, nedržanje potrebnog razmaka, pretjecanje teretnih automobila trakom za zaustavljanje vozila u nuždi, nekorištenje pokazivača smjera, nepostupanje po zahtjevima izraženim svjetlosnim, zvučnim i znakovima policijskih službenika pomoću svjetleće stop tablice, prestrojavanje iz trake u traku, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti po druge sudionike u prometu. Također kod sebe nije imao ni vozačku dozvolu.

Policija mu je izdala obavezni prekršajni nalog i izrečena mu je ukupna novčana kazna od 11.600 kuna te mu je privremeno oduzeta putna isprava radi osiguranja naplate novčane kazne, navela je Sisačko-moslavačka policijska uprava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. veljača 2023 04:17