NA PUTU PREMA DOLE

Najveći gubitnici izbora: HSS ostao na Friščiću, HSLS više nije u Saboru, a Bandić je 'ispao kao Titanik'. U Saboru neće više biti ni HSP-a

U Saboru više neće biti ni zastupnika HSP-a. Pravaši su na svojoj internetskoj stranici sami objavili da je ovo 'najlošiji rezultat u povijesti sudjelovanja stranke na izborima'
 CROPIX

ZAGREB - HSS, HSLS i HSP najveći su gubitnici parlamentarnih izbora 2011. godine . Očekivali su nekoliko mandata, ali su se u izbornoj noći morali pomiriti s rezultatima koji su daleko ispod njihovih očekivanja.

HSS, stranka koja je 2000. imala čak 17 zastupnika, ali i predsjednika Sabora Zlatka Tomčića, sada je spala na samo jednog zastupnika - Josipa Friščića. To je njihov uvjerljivo najgori rezultat jer su 2003. imali 10 mandata, a 2007. šest.

Veliki specijal Jutarnjeg IZBORNI STOŽER 2011 >> sve o izborima pratite OVDJE

HSLS više nije parlamentarna stranka, a uz Darinka Kosora i Velimira Sriću podbacio je i povratnik u politički život Dražen Budiša koji je u 9. Izbornoj jedinici izgubio okršaj s don Ivanom Grubišićem.

Usprkos tome, predsjednik stranke Darinko Kosor izjavio je kako je 'zadovoljan izbornim rezultatom'.

U Saboru više neće biti ni zastupnika HSP-a. Pravaši su na svojoj internetskoj stranici sami objavili da je ovo 'najlošiji rezultat u povijesti sudjelovanja stranke na izborima'. Pripisuju to 'kratkoj predizbornoj kampanji'.

I Nezavisna lista zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića doživjela je fijasko. Debakl u sve četiri izborne jedinice u kojoj je Bandić imao svoje liste sinoć su u njegovom stožeru dočekali s velikim razočarenjem. - Ispali smo kao Titanik. Velika očekivanja pretvorila su se u debakl koji nitko nije mogao sanjati. Ne razumijem građane metropole kojima očito ništa ne znači što je Bandić učinio za ovaj grad. Ljudi će još plakati za njim - rekao je za Jutarnji Pavle Kalinić, koji je bio drugi na listi iza Bandića u 1. jedinici.

U Sabor, iako su mu to predviđale predizborne ankete, nije ušao ni Ljubo Jurčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 23:01