POSLJEDICE POTRESA

Najviše je stradao centar grada: ‘Iselili smo stotinjak obitelji iz zgrada koje su opasne po život‘

Iz ovih oštećenih zgrada, od kojih su sve građene prije 70-ih, iselili smo ljude jer mogu biti opasne po život
 Facebook

- Iz tri zgrade iselili smo stotinjak obitelji. Neki od njih su otišli kod rodbine, a druge smo smjestili u pansionu u Ivancu - rekao nam je Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića u kojem je također vidljiva šteta nakon jučerašnjeg potresa.

Dodao je da su najviše stradale građevine u strogom centru grada, ali će tek u srijedu moći procijeniti koliko je narušena njihova statika te tko će se u njih moći vratiti, a tko ne.

- Imali smo i 20-ak intervencija po pitanju urušenih dimnjaka. Iz ovih oštećenih zgrada, od kojih su sve građene prije 70-ih, iselili smo ljude jer mogu biti opasne po život - kazao nam je gradonačelnik Turk koji je na svom Facebook profilu objavio fotografije nekih zgrada s oštećenjima te napisao: "I u našem gradu vidljiva su veća oštećenja na zgradama u centru, koja su nastala uslijed ovog strašnog potresa.

U ovom trenutku najvažnije je da nitko nije stradao, sve ostalo se može popraviti. Dežurne službe, kao i Stožer civilne zaštite grada Zaprešića su na raspolaganju svim građanima koji eventualno trebaju pomoć. Iskreno se nadam da je ovo bio onaj potres iza kojeg više neće biti novih!"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 08:26