POPUŠTANJE MJERA

NAKON 11. SVIBNJA ODLUKA O POTPUNOM UKIDANJU PROPUSNICA? Božinović: 'Povoljna epidemiološka situacija omogućuje nam da razmotrimo taj potez...'

Davor Božinović
 Srđan Vrančić / CROPIX

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite najavio je u četvrtak da će se nakon 11. svibnja razmotriti donošenje odluke o potpunom ukidanju propusnica za kretanje državom.

''Povoljna epidemiološka situacija omogućuje nam da razmotrimo taj potez. Dakle, o tome ćemo razgovarati 11. svibnja i donijeti odgovarajuću odluku koja može voditi i potpunom ukidanju propusnica'', izjavio je Davor Božinović.

Ministar je izvijestio da će se dopustiti rad autoškola, dok će Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) tijekom četvrtka objaviti preporuke za njihov rad. Dodao je i da se izvan snage stavlja i odluka o karanteni i kućnoj izolaciji za vozače međunarodnog transporta.

Kako su najavili iz Nacionalnog stožera, u trećoj fazi popuštanja epidemioloških mjera, planiranoj za 11. svibnja, sastavit će se i okvir za svadbene svečanosti, s obzirom na to da one još nisu dopuštene iako vjenčanjima u crkvama ili matičnim uredima može prisustvovati šira obitelj.

Vezano za održavanje nadolazećih parlamentarnih izbora, u Stožeru još nisu dali precizan odgovor, ali da bi, u svakom slučaju, epidemiološka situacija trebala biti povoljna za održavanje izbora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. prosinac 2023 18:36