StoryEditor
KRAJ BIVŠEG HSS-OVCA

NAKON 20 GODINA NEZAVISNI KANDIDAT SVRGNUO BRANKA HRGA S MJESTA GRADONAČELNIKA KRIŽEVACA Bivši šef HSS-a doživio težak poraz

 Bruno Konjevic / CROPIX / CROPIX

- Nakon pet mandata, Branko Hrg (HDS, HDZ, HSLS, Mreža) odlazi s mjesta gradonačelnika Križevaca, na nedjeljnom drugom krugu lokalnih izbora, pobijedio ga je nezavisni Mario Rajn.

Za Rajna je glasovalo 61,6 posto birača, za Hrga, bivšeg HSS-ovca, koji je Križevce vodio od ožujka 2001. godine, njih 37,4 posto.

U Križevcima, jednom od središta Koprivničko-križevačke županije, na drugi krug lokalnih izbora izašlo je 48,4 posto birača.

Općina Rasinja, koja se nalazi u toj županiji, u nedjelju je dobila zamjenika načelnika iz reda srpske manjine, to je HNS-ov Nikica Štibić koji je s četiri glasa više pobijedio SDP-ova Ranka Smoljanovića. Riječ je o maloj općini sa svega 393 birača, od kojih je glasovalo njih 225 (57,3 posto), Štibić je dobio 113, a Smoljanović 104 glasa.

Rasinja je zamjenika načelnika iz srpske manjine birala u drugom krugu zbog specifičnih okolnosti - naime, i Smoljanović i Štibić u prvom su krugu dobili najviše, ali isti broj glasova, po 72, a zakon nalaže da se u tom slučaju izbori ponove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 07:15