EVAKUACIJA ZBOG PLINA

NAKON ALARMANTNE SITUACIJE NA RABU, MIRIS PLINA SE VIŠE GOTOVO I NE OSJETI 'Kvar se otklanja, vatrogasci i policija su reagirali pravovremeno'

 
 CROPIX

Nakon što se opasan plin iz oštećene instalacije proširio u tlo, i dalje je zatvoren dio stare gradske jezgre Raba. Policija i nadležne službe i dalje su na terenu. Vatrogasci iz DVD-a Rab uklanjaju plin, a stalno se provjerava njegova koncentracija, javlja HRT. Radi se o opasnoj koncentraciji propan-butana i ugljičnog monoksida, zbog kojeg je još jučer počela evakuacija ljudi iz centra grada.

HRT javlja da se sada na rivi više gotovo i ne osjeti miris plina, a gradonačelnik Raba Nikola Grgurić se nada da će se uskoro sve normalizirati te se u korištenje sada pušta još jedan dio uže gradske jezgre, koji je do sada bio ograđen i nije se u njega smjelo.

'Do kvara u plinskoj mreži hotela nije došlo u spremniku nego na mjestu između mjesta punjenja i spremnika. Kvar se otklanja. Pravovremenom reakcijom vatrogasaca i policije nitko nije doveden u opasnost', rekao je Grgurić.

Prema do sad dostupnim informacijama, propuštanje plina propan-butana primijećeno je u ponedjeljak navečer u Plovanovoj ulici u Rabu a uzrok je oštećenje plinske instalacije jednog hotela.

Osamdesetak osoba iz tog dijela staroga grada je evakuirano i prostor je ograđen. Na mjestu događaja su vatrogasci, policija, djelatnici komunalnog poduzeća i nadležni inspektori, a razinu plina stalno provjerava specijalizirana tvrtka.

HRT javlja da se plin uklanja prirodnim putem, prozračivanjem ili prisilno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:50