SUMNJA U NADRILIJEČNIŠTVO

NAKON ANE BUČEVIĆ, PODNESENA PRIJAVA I PROTIV JADRANKE ŠKARICE Prijavio je čovjek koji je sa Željkom Mavrovićem za Jutarnji opisao svoje iskustvo

Policija je jučer potvrdila da je primila kaznenu prijavu protiv Bučević i da istražuje cijeli slučaj
Jadranka Škarica
 Damjan Tadić / CROPIX

Policija je potvrdila da je primila kaznenu prijavu Ministarstva zdravstva protiv Ane Bučević, samozvane guruice i motivacijske trenerice kod koje su na tretmanu bile brojne poznate osobe.

Anu Bučević je Ministarstvu zdravstva prijavio psihijatar Herman Vukušić, optuživši je za nadriliječništvo, što je ona odlučno opovrgnula. No, njome se bavi i policija koja provodi kriminalističko istraživanje.

Ponukan tim slučajem, Niko Pervan, koji je sa Željkom Mavrovićem lani krajem srpnja za Jutarnji list opisao svoje iskustvo s učiteljicom autogenog treninga Jadrankom Škaricom, protiv nje je podnio prijavu Ministarstvu zdravlja. Pervan zahtijeva od Ministarstva da podnese kaznenu prijavu za nadriliječništvo protiv Jadranke Škarice. On tvrdi i da se ona lažno predstavlja kao psihijatrica te je prijavljuje i za trgovinu ljudskim organima, a sve to kako bi se konačno donio zakonski okvir koji bi regulirao ili zabranio rad takvim šarlatanima koji žive na tuđoj muci, neznanju i bolesti.

Pervan u pismu koje je poslao i kabinetu ministra zdravstva Milana Kujundžića navodi da se Jadranka Škarica godinama predstavlja kao psihijatrica iako to nije i bavi se tehnikama autogenog treninga u koje uvodi elemente mistike.

- Meni, mojoj bivšoj supruzi i dvojici malodobnih sinova vadila je krv iako nije liječnica i slala ju je u Mostar na analizu za intoleranciju na hranu. Podigao sam kaznenu prijavu uime svoja dva malodobna sina i sebe za neovlašteno vađenje krvi i trgovinu ljudskim organima. Ljudska krv je organ i ako ga šaljete preko granice, smatra se trgovinom.

Tada nisam znao da nije liječnica. Postavlja se pitanje gdje je završila ta krv i na koji način je zbrinuta. Platio sam po osobi 100 € u gotovini, znači 400 € bez računa i bez PDV-a. Prema mojim spoznajama, oko 400 ljudi dalo je krv koja je poslana na analizu - navodi Pervan.

Nakon što su bivši boksački prvak Željko Mavrović i Pervan izašli sa svojim iskustvima u javnost, lani u kolovozu ispred Hrvatskog društva za autogeni trening, hipnozu i terapiju na Trešnjevci, gdje je Škarica vodila autogene treninge aktivirana je nepoznata eksplozivna naprava. Policija je nakon toga na razgovor i poligrafsko testiranje pozvala i Mavrovića i Pervana koji su prošli poligraf.

Ispravak članka 'Policija istražuje Anu Bučević, a ministarstvu prijavljena i Škarica'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 03:19