NOVI SKANDAL?

NAKON ĆOSIĆEVIH, POČELI IZVIDI I U SLUČAJU PREPRODAJE HNS-ovih ULAZNICA! Karte za finale od FIFA-e bile su namijenjene članovima Šukerovog saveza

 Carl Recine / REUTERS

Državno odvjetništvo RH naložilo Policijskoj upravi zagrebačkoj provođenje izvida zbog navodne preprodaje karata za finalnu utakmicu Svjetskog prvenstva u Rusiji između Hrvatske i Francuske, koje je HNS dobio od FIFA-e, ali ne za javnu prodaju, već za 'kupnju članovima nogometne obitelji, prvenstveno aktualnim reprezentativcima i članovima Stožera', doznaje N1.

N1 je poslao upit DORH-u u kojem su ih pitali provode li izvide ili bilo kakve druge radnje vezane uz navedene ulaznice i ako da - o kolikom broju ulaznica se radi i kakve radnje DORH poduzima.

"U navedenom predmetu naložili smo Policijskoj upravi zagrebačkoj provođenje izvida. S obzirom na zakonske odredbe o tajnosti izvida, ne možemo detaljnije odgovoriti na vaša pitanja", odgovorila je N1 glasnogovornica zagrebačkog Županijskog odvjetništva Dunja Pavliček.

Podsjetimo, DORH je prije osam dana priopćio da provodi izvide u slučaju preprodaje ulaznica za Svjetsko nogometno prvenstvo 2018. dodijeljenih Hrvatskoj radioteleviziji. Konkretno, da je ulaznice u ime HRT-a preuzeo međunarodni koordinator Saša Dedić te ih je uručio televizijskom voditelju Dragi Ćosiću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2022 20:55