SASTANAK NA VRHU

Nakon Dodika u Zagreb stižu Bakir Izetbegović i Dragan Čović, primit će ih premijer Plenković

Osim čelnika HDZ-a BiH i Stranke demokratske akcije (SDA) sastanku će nazočiti ministri vanjskih poslova Hrvatske i BiH
Bakir Izetbegović, Andrej Plenković i Dragan Čović
 Cropix, Profimedia

Premijer Andrej Plenković primit će večeras u Banskim dvorima s početkom u 19 sati zamjenike predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića, priopćeno je iz Ureda predsjednika Vlade.

Osim čelnika HDZ-a BiH i Stranke demokratske akcije (SDA) sastanku će nazočiti ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman te ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković.

Sastanak dolazi nakon što su odnosi dvije zemlje dodatno zategnuti zbog posjeta Milorada Dodika Zagrebu te njegova susreta s Plenkovićem i predsjednikom Zoranom Milanovićem.

Kako prenosi N1, Bakir Izetbegović prošloga tjedna je izjavio da je Andrej Plenković "cijenjen i ima dobar položaj u krugovima utjecajnih političara EU, ali da podržavanje zahtjeva HDZ BiH koji su suprotstavljeni europskim standardima i presudama Europskog suda za ljudska prava neće dobiti podršku".

- To bi moglo bi i njegovom autoritetu i ugledu nanijeti štetu, rekao je prošloga tjedna.

Kako je naveo, Plenković dobro poznaje europske standarde i uvjeren je da može odigrati važnu i pozitivnu ulogu u popravku odnosa Hrvatske i BiH, odnosno Bošnjaka i Hrvata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:08