U 81. GODINI ŽIVOTA

Nakon duge i teške bolesti preminuo Branimir Kuleš, bivši predsjednik Hrvatskog karate saveza

Kuleš je uspješno obnašao dužnost predsjednika Hrvatskog karate saveza u ratnom razdoblju od 1991. do 1995. godine

 
 Ilustracija/Srdjan Vrancic/Cropix

U četvrtak, 24. rujna u Zagrebu je nakon duge i teške bolesti u 81. godini preminuo je prof.dr. Branimir Kuleš, bivši predsjednik Hrvatskog karate saveza i redovni profesor na Kineziološkom fakultetu.

Kuleš je uspješno obnašao dužnost predsjednika Hrvatskog karate saveza u najtežem razdoblju za Hrvatsku i hrvatski karate sport, u ratnom razdoblju od 1991. do 1995. godine. U tim godinama HKS je postao punopravni član Europske i Svjetske karate federacije.

Kao redovni profesor na Kineziološkom fakultetu bio je šef katedre za judo i karate, objavio je 36 znanstvenih radova, 21 stručni rad, napisao šest knjiga od kojih su četiri udžbenici za studente te preveo na hrvatski sedam knjiga.

Bio je veliki zaljubljenik juda i karatea, dragovoljac domovinskog rata i prvi zapovjednik Dragovoljačke jedinice za posebne namjene sastavljene isključivo od studenata i profesora.

Zbog izuzetnog poznavanja borilačkih sportova sudjelovao je u pripremanju specijalnih jedinica policije u Domovinskom ratu, njihovom formiranju 1991. godine, a i sam je, kao dragovoljac bio njihov pripadnik te sudjelovao u ratu.

Uz mnogobrojna priznanja i nagrade koje je dobio za svog života, dobitnik je i godišnje Državne nagrade za šport “Franjo Bučar”.

Zbog epidemioloških mjera, komemoraciji će moći nazočiti ograničeni broj pozvanih osoba, prvenstveno najuže rodbine, pozvanih prijatelja i dužnosnika.

Posljednji ispraćaj Branimira Kuleša bit će u ponedjeljak, 28. rujna na krematoriju u Zagrebu u 13:20 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:05