IZBJEGAO KLAONICU

Nakon dva tjedna potrage pronađen bik Joza: ‘Bit će pošteđen, dogovaramo na koju farmu će ići‘

Joza je pobjegao iz tvrtke Mesoprerada, a najprije se skrivao u šumi. Kasnije je viđen gotovo u samom centru Slatine
Odbjegli bik Joza
 Icv.hr

Nakon dva tjedna potrage, u utorak poslijepodne je uhvaćen bik Joza koji je pobjegao i lutao ulicama i okolicom Slatine, javlja Informativni centar Virovitica.

Bik Joza je, podsjetimo, pobjegao iz tvrtke Mesoprerada, a najprije se skrivao u šumi. Kasnije je viđen gotovo u samom centru Slatine.

Iako je bik blage naravi, ipak je predstavljao opasnost za građane pa su službe bile u akciji potrage. Policija je pozvala sve koji su životinju vidjeli da jave njegovu lokaciju.

Iz Mesoprerade su za ICV potvrdili da je bik uhvaćen neozlijeđen, a obećali su i kako će mu osigurati smještaj te da će biti pošteđen i živjeti slobodno na farmi.

Djelatnik Mesoprerade Gordon Turk je za RTL rekao da će se sutra znati na kojoj farmi će Joza dočekati starost.

- Trenutno je vraćen na farmu s koje je dovezen i još se dogovara na koju će farmu ići, rekao je Turk i dodao da je potraga bila suradnja Grada, policije, lovačke udruge, a bili su tu i dronovi.

- On kad je i izlazio po gradu se šetao. Nije pravio nikakve nerede. Nikakav auto nije razbio. Spavao je u vinogradima. Nije bio gladan ni žedan jer bik je životinja koja pase travu i pije vodu iz potoka, dodao je Turk za RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:27