OBNOVLJENA COPACABANA

Nakon dvije godine ponovno otvoreni bazeni na Kopiki, u obnovu uloženo 35 milijuna kuna

Simboličnim skokom u vodu mladih plivača iz Plivačkog kluba Osijek u subotu navečer otvorena je nova kupališna sezona na obnovljenom osječkom kupalištu

Otvorenje Kopike

 Grad Osijek/

Simboličnim skokom u vodu mladih plivača iz Plivačkog kluba Osijek u subotu navečer otvorena je nova kupališna sezona na obnovljenom osječkom kupalištu Copacabana, popularnoj Kopiki. Ljeto u Osijeku tako je obogaćeno za novi, stari sadržaj, koji je ovom gradu u posljednje dvije godine, koliko bazeni na Kopiki nisu radili, jako nedostajao. Prva je to prava rekonstrukcija bazenskog kompleksa otkako je sagrađen 1976. godine. Njome je Osijek dobio prvi pravi olimpijski bazen, kao i bazen s vodenim atrakcijama i vodenim barom. Investicija, s uređenjem okoliša, hortikulturom i opremom za bazene stoji gotovo 35 milijuna kuna.

- Neizmjerno sam sretan i ponosan što smo danas na otvorenju bazenskog dijela Copacabane. Naime, ovo je kupalište jedan od simbola Osijeka, a prva mu je ovo temeljita i kompletna rekonstrukcija u 46 godina postojanja. Protekle dvije godine Kopika nije radila. U predizbornoj kampanji za gradonačelnika rekao sam kako ćemo, na inicijativu župana Ivana Anušića i moju, urediti dravsku obalu Copacabane, i ona je i uređena još prošle godine. Rekli smo i da ćemo u roku od šest mjeseci napraviti kompletnu rekonstrukciju bazena, radovi su počeli sredinom siječnja, prvi put smo bili na gradilištu u zimskim jaknama i to ne pored olimpijskog bazena, nego pored rupe. Mnogi su sumnjičavo gledali kada smo kazali da će u srpnju sve biti spremno za kupališnu sezonu. Prvi puta u Osijeku imamo olimpijski bazen koji udovoljava svim normama vodenih sportova, što je naš grad trebao imati puno ranije, ali nažalost, nije – istaknuo je osječki gradonačelnik Ivan Radić prilikom obilaska i predstavljanja obnovljene Kopike, zahvalivši se i svom kolegi Ivanu Anušiću, županu Osječko-baranjske županije, koja je u obnovu Kopike ugradila 2 milijuna kuna iz svog proračuna.

- Grad Osijek po ovom je kupalištu bio naširoko poznat još prije Domovinskog rata, a danas ono ne izgleda kao javno kupalište, već kao moderni resort, i kao takvo će zasigurno dati još kvalitetniji sadržaj gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji. Zajedničkim snagama, suradnjom, razumijevanjem, strateškim promišljanjem dižemo kvalitetu života u gradu i cijeloj županiji, koristeći fondove EU i zajedničku financijsku snagu - poručio je Anušić.

image

Otvorenje Kopike

Grad Osijek/
image

Otvorenje Kopike

Grad Osijek/
image

Otvorenje Kopike

Grad Osijek/
image

Otvorenje Kopike

Grad Osijek/
image

Otvorenje Kopike

Grad Osijek/

Bazeni su vrata građanima otvorili u nedjelju u 9 sati i to po vrlo povoljnim cijenama. Djeca do 7 godina kupat će se besplatno, djeca od 8 do 15 godina, umirovljenici i osobe s invaliditetom ulaz će plaćati 10 kuna, odrasli radnim danom 15, a vikendom 20 kuna. Bazeni će raditi svakim danom od 9 do 19 sati. Osim olimpijskog bazena otvoren je i tzv. relax bazen. Na njegovom mjestu do obnove bio je 2,40 metara duboki bazen za plivače, kojeg više nema. Sada je tu bazen dubine 1,35 metara za opuštanje i ‘čilanje‘.

U sklopu njega je, naime, vodeni bar te masažna vodena plaža. Bogata je i tzv. vanjska ponuda sa pet kućica s ugostiteljskim sadržajem i velikom terasom. Izgrađena je i zgrada u sklopu koje se nalaze svlačionice, sanitarni čvor, tuševi, među kojima su i oni posebno prilagođeni za osobe s invaliditetom. Vodilo se računa i o kvaliteti vode, pa je korištena najsuvremenija tehnologija filtriranja vode, a kompleks je prvi puta priključen i na kanalizacijsku mrežu, bazeni imaju automatsko doziranje kemikalija, podvodne "robote" čistače, daljinsko očitavanje temperature i kakvoće bazenske vode. Također, suncobrani su besplatni za sve posjetitelje. Dogodine bi trebala uslijediti druga faza obnove koja će zahvatiti mješoviti i dječji bazen te tobogan i sportske terene, a iz Grada Osijeka čekaju objavu natječaja iz Nacionalnog programa otpornosti i oporavka kako bi što više novca povukli iz fondova Europske unije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 01:41