StoryEditor
NOVI SLUČAJEVI

NAKON DVOMJESEČNE BEBE, U KARLOVAČKOJ ŽUPANIJI ZARAŽENO JOŠ JEDNO DIJETE: Obolio i jednogodišnjak iz Ogulina, u pratnji majke prebačen u Zagreb

 Robert Fajt / CROPIX

Nakon dvomjesečne bebe u Dugoj Resi, na području Karlovačke županije koronavirusom je zaraženo još jedno dijete, na Covid-19 je pozitivno jednoipolgodišnje dijete iz Ogulina. Dijete je u pratnji majke odmah upućeno u Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu.

- Odmah po saznanju o potvrđenoj zarazi novim koronavirusom započele su se poduzimati propisane protuepidemijske mjere kako bi se spriječilo daljnje širenje bolesti. Provode se procesi utvrđivanja njihovih kontakata, a svi kontakti će dobiti mjere samoizolacije. U samoizolaciji zbog navedenog slučaja su dva liječnika, šest medicinskih sestara i jedna spremačica iz OB Ogulin. Do daljnjega je zatvoren Odjel pedijatrije u Ogulinu - javili su iz Stožera Civline zaštite Karlovačke županije.

Iz ogulinske bolnice mole roditelje da svu bolesnu djecu do daljnjega vode u dječju ambulantu Doma zdravlja u Ogulinu, koja radi od 7-19 sati, a u vrijeme od 19-7 u Opću bolnicu Karlovac.

- S obzirom na gore navedeni slučaj, u Karlovačkoj županiji imamo 25 osoba kod kojih je potvrđena zaraza koronavirusom (jedna osoba na žalost je preminula). Ukupno je do sada testirano 400 osoba. Čekaju se nalazi 31 uzorka - kažu u Stožeru te apeliraju na sve građane da unatoč proljepšanju vremena ostanu doma i smanje socijalne kontakte na najmanju moguću razinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2020 07:18