NOVA POBUNA

NAKON KRAĆEG ZATIŠJA PONOVNO JE ZAPUHALA BURA Forum mladih SPD-a pubunio se protiv Bernardića

Jure Zubčić
 Nenad Dugi / CROPIX

Nakon kraćeg zatišja u SDP-u je ponovo zapuhala bura. Protiv politike predsjednika Davora Bernardića pobunili su se članovi Foruma mladih. Naime, u subotu na Glavnom odboru SDP-a jedna od tema biti reguliranje funkcioniranja stranačkih foruma, i to tako da im se ukine autonomija i da se njihove strukture vežu na stranačke.

“Ako se ne smije satirati satira, ne smije se satirati ni Forum! S obzirom na to da stranka na sjednici Glavnog odbora želi ukinuti autonomiju Foruma, iz protesta ćemo piti kavu preko ceste, uzvikivati parole i proklinjati dan kada smo izabrali Beru. Dođi i ti, bit će super!”, poručili su zagrebački forumaši predsjedniku SDP-a Bernardiću na Facebooku.

U raspravi koja se razvila na društvenim mrežama sudjelovao je i Jure Zubčić, član GO-a.

- Vodstvo koje se osjeća ugroženo jer skupina mladih ne dijeli njihove stavove je nekompetentno vodstvo koje iz takve situacije ne zna izvući dodatnu snagu za nove ideje i pokrete - rekao je Zubčić i zaključio da “ako netko misli da su mlade esdepeovke i esdepeovci tu da klimaju glavom, ne razmišljaju i dijele letke, neka mu je sa srećom voditi SDP u političku propast”. Bernardić je pak odbacio spekulacije da će se Forum mladih SDP-a ukinuti. Ustvrdio je da to “prvi put čuje” i pozvao sve da o problemima u stranci razgovaraju u stranci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:08