POSLJEDNJE ZBOGOM

Nakon kratke i teške bolesti preminula novinarka i urednica Tanja Pavičić Marinović

Otvarala je brojne aktualne, zanimljive i korisne teme, uvijek vodeći brigu o interesima javnosti, ističe se u objavi HND-a
Tanja Pavičić Marinović
 Facebook

Novinarka i urednica Tanja Pavičić Marinović umrla je u utorak u Zagrebu nakon kratke i teške bolesti, objavio je HND u srijedu.

Novinarstvom se počela baviti 1989. godine kao suradnica u Vjesniku, a profesionalnu karijeru nastavila je u tjedniku Arena, te dnevnim novinama Večernjem listu, Jutarnjem listu, 24 sata i poslovnom tjedniku Lider.

Kontinuirano je i dosljedno u medijskom prostoru otvarala brojne aktualne, zanimljive i korisne teme, uvijek vodeći brigu o interesima javnosti, ističe se u objavi HND-a.

Smatrala je kako novinari profesionalnim radom, između ostaloga, javno otkrivaju i prepoznaju društvene deformacije te pomažu njihovom otklanjaju stvarajući na taj način demokratsko ozračje u kojem se rađa osjetljivost i reakcija javnosti.

Upravo stoga, beskompromisno je inzistirala na postulatima korektnog, istinitog i nepristranog izvještavanja koje je uvijek u službi prava javnosti na cjelovitu i objektivnu informaciju. Snagom prave intelektualne eksplozije poticala je rasprave i profesionalnu razmjenu mišljenja, kaže se.

Tanja Pavičić Marinović (Zagreb, 1965.) diplomirala je književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Pored novinarske karijere, bila je majka petero djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:15