NEPOVOLJNA PROGNOZA

NAKON KRATKOG ZATIŠJA, OBILNE KIŠE I ORKANSKO JUGO Neke trajektne linije već od jutra su u prekidu, navečer pogoršanje koje će se produljiti na vikend

 
 Ivo Ravlić/Jure Mišković / Cropix

Nakon kratkotrajnog zatišja od pljuskova u četvrtak, od petka ponovno raste mogućnost kiše i vlage, a zbog jakog vjetra od jutra su u prekidu neke trajektne, katamaranske i brodske linije.

Vjetrovito će tijekom petka osobito biti na Jadranu, a na otvorenom moru očekuju se jaki valovi, do šest metara, piše Zoran Vakula za HRT. Priobalju bi probleme ponovno mogla donijeti obilna kiša, ponajviše od petka navečer do ponedjeljka ujutro, a time i porast vodostaja.

Umjereno, u zapadnim predjelima i pretežno oblačno, ujutro na kopnu ponegdje magla, povremene kiše bit će na Jadranu, a krajem dana i u središnjim predjelima, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za petak.

DHMZ

Navečer u gorju te osobito na sjevernom Jadranu lokalno jači pljuskovi s grmljavinom te obilnija kiša. Vjetar slab do umjeren jugoistočni, u Lici na udare i jak. Na Jadranu će puhati jako i olujno jugo, prema noći na sjevernom dijelu jugozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura na kopnu od 11 do 16, na obali i otocima od 16 do 20 Celzijevih stupnjeva.

Za područje Kvarnera i Sjeverne Dalmacije izdan je crveni meteoalarm koji se posebno odnosi na pomorce. No, stručnjaci savjetuju i ostalima odgode putovanja ako nisu nužna.

DHMZ

HAK: U prekidu trajektne, brodske i katamaranske linije

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski, ponegdje ima i magle, zbog vjetra, u prekidu su pojedine trajektne, brodske i katamaranske linije, izvijestio je u petak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na državnoj cesti DC37 u Dugoj ulici u Petrinji. Na autocesti A3 Bregana-Lipovac zbog izgradnje rotora u Svetoj Nedelji zatvoren je čvor Sveta Nedelja. Zatvorena je državna cesta prema GP Miljana.

Zbog vjetra, u prekidu su trajektne linije Lopar-Valbiska te Zadar(Gaženica)-Ist(Kosirača)-Olib-Premuda(Krijal)-Mali Lošinj (putovanje će se izvršiti u nedjelju 17. studenoga, ako vremenski uvjeti dopuštaju).

U prekidu su brodske linije Zadar-Preko i Mali Lošinj-Unije-Susak te katamaranske linije Lun-Tovarnele (Novalja)-Rab–Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Vis i Split-Bol-Jelsa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:41