ZIMA

NAKON LEDENOG JUTRA POČEO PADATI SNIJEG Bijele pahulje zalepršale u Lici, Gorskom kotaru, ali i na sjeverozapadu, u Zagrebu napadalo par centimetara

 Hanza Media

Hrvatska je i u nedjelju od jutra u debelom minusu, a tijekom prijepodneva u mnogim predjelima unutrašnjosti, ponajprije na sjeverozapadu, počeo je padati snijeg.

Bijele pahulje zabilježene su u Zagrebu, Varaždinu, Virovitici, Požegi, Križevcima, Delnicama... U Zagrebu se stvorio i tanji snježni pokrivač.

Hrvatski autoklub upozorava kako su kolnici vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a mjestimice sniježi u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

U fotogaleriji pogledajte prizore snijega iz Zagreba i Varaždina.

Osim odrona zemlje i kamenja, zbog niskih temperatura moguća je i poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Mole se vozači da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Autoceste A1, A6 Rijeka-Zagreb, državne ceste DC1 između Karlovca i Splita te stara cesta kroz Gorski kotar (DC3) otvorene su za sve skupine vozila.

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Zbog loših vremenskih uvjeta za sav je promet zatvorena državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno.

Što se pomorskog prometa tiče, u prekidu su katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Hvar-Korčula i Split-Bol-Jelsa te trajektne linije Sumartin-Makarska.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima, zbog čega su moguća i duža čekanja, i to na ulasku - Slavonski Brod, Stara Gradiška, Bajakovo, Karasovići i Maljevac te na izlasku Bregana, Macelj i Pasjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:45