ZAGREB

Nakon MIOC-a, klasičnu nastavu djelomično ili u potpunosti napuštaju još četiri škole

‘U zadnjem je slučaju problem tehničke naravi. Naime, u samoizolaciji su spremačice i kuharice, a zamjene za njih nema.‘
Ilustracija
 Boris Kovacev/Cropix

Nakon zagrebačkog MIOC-a, klasičnu nastavu djelomično ili u potpunosti napuštaju još četiri škole. Među njima je Gimnazija Lucijana Vranjanina koja je zbog deset zaraženih učenika i pet razreda u samoizolaciji, od danas u potpunosti na online nastavi.

Na nastavi na daljinu od danas su, prema riječima pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Ivice Lovrića, i Poštanska i telekomunikacijska škola, kao i viši razredi Osnovne škole Matije Gupca i Osnovne škole A. Harambašića.

- U zadnjem je slučaju problem tehničke naravi. Naime, u samoizolaciji su spremačice i kuharice, a zamjene za njih nema. Ipak, sudeći po brojkama, situacija u zagrebačkim školama nije zabrinjavajuća. Pratimo situaciju iz dana u dan i u ovome trenutku nisam sklon kolektivnom zatvaranju škola, kaže Lovrić.

U Zagrebu je pozitivno 176 učenika i 76 djelatnika škola, a razrede u samoizolaciji ima 115 od ukupno 260 škola. U vrtićima je pozitivno dvoje djece i 18 djelatnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:49