JAKE KIŠE

Nakon obilnih kiša, u Splitu se vatrogasci s mukom borili sa silnom vodom

Tijekom cijelog dana petka u Splitu je ukupno palo 65,5 litara kiše po četvornom metru
Vatrogasac u Splitu
 Nikola Vilic/Cropix

​Splitski, ali i okolni vatrogasci tijekom petka su imali pune ruke posla zbog obilne kiše koja je tijekom dana poplavila stambene i poslovne prostore, doznaje se u subotu u splitskom Županijskom vatrogasno-operativnom centru.

Od ujutra do navečer imali su na desetke intervencija ispumpavanja vode iz prostorija, garaža, oluka, stanova, poslovnih prostora i s cesta. Kiša je prodirala na sve strane, a vjetar lomio grane sa stabala koje su padale na automobile.

Najgore je bilo u centru grada gdje su po tko zna koji put poplavljeni Dioklecijanovi podrumi, a teško je bilo i u gradskom kotaru Blatine gdje se velika količina vode slila na glavnu prometnicu zbog čega se promet odvijao usporeno. Intervencija je bilo i na tržnici Plokite, na Sućidru, u Spinutu, Splitu 3, kao i u KBC-u Split na lokaciji Križine gdje su vatrogasci ispumpavali prolaz kod Hitnog medicinskog prijema.

Ništa manje posla nisu imali ni kaštelanski vatrogasci koji su ispumpavali vodu iz Kule Ćipiko, kafića, stambenih prostora i podruma. U cjelodnevnoj akciji ispumpavanja vode sudjelovalo je više desetaka vatrogasaca s nekoliko vozila.

Tijekom cijelog dana petka u Splitu je ukupno palo 65,5 litara kiše po četvornom metru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. listopad 2022 16:36