LOKALNI STOŽERI

Nakon objave Nacionalnog stožera stižu novi podaci: Još zaraženih u slavonskom žarištu, Istri...

Nacionalni stožer objavio kako je u 24 sata u Hrvatskoj registrirano 86 novozaraženih, no novi podaci i dalje stižu
Arhivska fotografija
 Jakov Prkic/Cropix

Nakon što je Nacionalni stožer civilne zaštite objavio kako je u posljednja 24 sata u Hrvatskoj registrirano 86 novozaraženih, nove podatke objavili su iz tri županije.

Požeško-slavonska županija

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije večeras je objavio dopunjenu listu s još tri novooboljela, od 94 obrađena uzorka, pa je tako u subotu ukupno registrirano osam slučajeva zaraze koronavirusom.

Od sinoć do subote navečer ukupno je registriran 21 slučaj.

Prije toga, u četvrtak poslijepodne potvrđeno je 25 slučajeva zaraze koronavirusom.

Trenutno je u toj županiji pod liječničkim nadzorom ukupno 66 zaraženih osoba.

Istarska županija

U Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije analizom briseva na koronavirus protekle noći potvrđena je jedna novozaražena osobu, a danas su potvrđena još dva pozitivna brisa, priopćio je u subotu poslijepodne županijski Stožer civilne zaštite.

U jednom od dva nova slučaja, riječ je o dolasku poslovne osobe iz Srbije dok je u drugom slučaju riječ o kontaktu s već dokazanom COVID-19 pozitivnom osobom.

"Ova dva slučaja nemaju veze sa slučajem zaražene žene iz Umaga", rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Dodao je da je u međuvremenu izvršen povrat jedanaest poslovnih ljudi iz SAD-a u matičnu državu. Od njih jedanaest dvije su osobe bile pozitivne na COVID-19, no svi su oni izolirani te su još u četvrtak prevezeni iz smještajnog objekta u kojem su boravili, u objekte koji su osigurani za mjere samoizolacije tijekom turističke sezone.

Karlovačka županija

U Karlovačkoj županiji dvoje je novooboljelih od Covoda-19 i to po jedna osoba u Karlovcu i Ogulinu, a njihovi se slučajevi analiziraju epidemiološki, priopćio je u subotu županijski Stožer Civilne zaštite.

U Ogulinu je zaraza potvrđena kod mlađeg muškarca koji je u samoizolaciji od 28. lipnja, zbog čega za taj slučaj nema novih kontakata koje bi trebalo epidemiološki obraditi.

U Karlovcu za jučer otkrivena dva slučaja i jedan današnji traje epidemiološka obrada, traži se izvor zaraze, i za sada je u samoizolaciji 15 njihovih kontakata.

U proteklih tjedan dana u Karlovačkoj županiji je na koronavirus pozitivno 17 osoba i to deset iz Karlovca, šest iz Ogulina i jedan iz Slunja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:00