PROMJENE U BOLNICI

Nakon ostavke ravnateljice, KB Sveti Duh ima novog privremenog šefa: Doznajemo o kome se radi

U roku od 30 dana bolnica je dužna raspisati natječaj za novog ravnatelja ili ravnateljicu

Bolnica Sveti Duh

 Zeljko Puhovski/Cropix

Igor Alfirević, zamjenik bivše ravnateljice KB Sveti Duh Ana-Marije Šimundić, imenovan je vršiteljem dužnosti ravnatelja te bolnice, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Naime, Upravno vijeće jutros je održalo elektronsku sjednicu, na kojoj su prvo prihvatili ostavku ravnateljice Šimundić i pomoćnika ravnateljice, Žarka Alfirevića, nakon čega su odabrali privremenog šefa bolnice.

U roku od 30 dana bolnica je dužna raspisati natječaj za novog ravnatelja ili ravnateljicu, no ako ne bude kandidata koji zadovoljavaju, programom ili nekim drugim uvjetima, vršitelj dužnosti trenutni ili neki drugi i dalje će voditi bolnicu.

Valja naglasiti i da je bolnica još svega pet mjeseci u vlasništvu Grada Zagreba, nakon čega, prema novom Zakonu bolnica prelazi pod državno vlasništvo.

Podsjetimo, gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević, kazao je da će tražiti ocjenu ustavnosti prebacivanja vlasništva.

Također, ako, odnosno kada država postane vlasnik, očekivano je da se osnuje novo Upravno vijeće, koje će imenovati novog ravnatelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:00