USUSRET KAMPANJI

Nakon otkrića novinara, otkazana Puljkova tribina u knjižnici četiri srednje škole s temom izlaska na izbore

Gradonačelnik Splita trebao je održati tribinu s maturantima nekoliko škola o temi koja je dio predizborne kampanje svakog političara

Škola Puljak

 Goran Mehkek/Cropix, Screenshot, Nikola Vilić/Cropix

"Drage kolege, u srijedu 28. veljače 2024. u 12:30 u školskoj knjižnici gradonačelnik I. Puljak će s maturantima održati tribinu i razgovarati o važnosti odgovornog građanstva, izlaska na izbore i uključivanja u demokratske procedure.

Mole se nastavnici koji tad imaju 6. sat da otprate razrede u knjižnicu. Ne morate ostati do kraja tribine. 4a, 4b, 4or, G4m, G4b, G4p. Hvala - razrednici Gogss.

Ovo je poruka koju je u četvrtak navečer jedna profesorica poslala svojim kolegama i kolegicama iz Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split u zajedničkoj WhatsApp grupi, kako javlja Slobodna Dalmacija.

Poruka je očito alarmirala nastavnike u splitskoj srednjoškolskoj ustanovi koji su poruku proslijedili dalje, a neslužbene najave o gostovanju gradonačelnika iduću srijedu stigle su i do Tomislava Đonlića, pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu SDŽ koja je osnivač škole. Kako smo doznali, pročelnik je i sam namjeravao dopisom upozoriti na korištenje škole i školskih prostora za političke svrhe. U ovom slučaju, pozivanju na izbore, što je dio predizborne kampanja svakog političara neovisno bio na vlasti ili je tek želi osvojiti.

image

Škola Puljak

Screenshot

Tragom toga smo kontaktirali srednju školu čija je ravnateljica Sela Tecilazić. Od škole smo dobili potvrdu kako je u sklopu Erasmus projekta dogovoren dolazak gradonačelnika koji bi tribinu održao u zajedničkoj knjižnici svih četiriju škola. Dakle, njemu bi mogli prisustvovati i maturanti gimnazije MIOC, Graditeljsko-geodetske tehničke škola i Prirodoslovne škole Split. Pričamo o više stotina maturanata, jedno pristojno biračko tijelo! Nije politički skup, ali bi se pričalo o izlasku na izbore.

Nedugo nakon, dobivamo informaciju kako se odustalo od ideje gostovanja Ivice Puljka u školi. Ono što se dogovorilo je otpalo. Je li to nakon novinarskih upita ne znamo.

Provjerili smo i s Deanom Bokšić, ravnateljicom III. gimnazije Split i Filipom Reljom, ravnateljem Graditeljsko-geodetske tehničke škole koji nisu imali pojma o tribini. Danas je bio sastanak ravnatelja, ali to nije bila tema razgovora. Nakon što smo dobili te informacije još smo jednom nazvali školu za Dizajn gdje nam je jasno rečeno kako se tribina trebala održati, ali je odgođena u međuvremenu.

Od kada smo saznali, pokušali smo dobiti i Ivicu Puljka. Iz stranačke PR službe smo dobili odgovor kako Puljak nema namjeru ništa komentirati jer s događajem nema veze. Dobio je poziv iz škole na koji je pristao. Nakon upita roditelja i novinara škola se povukla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:44