POZIV GRAĐANIMA

Nakon Plenkovićeve izjave, Milanović se opet oglasio!

- Pozivam hrvatske ljude, sve ljude ove zemlje da se ujedine protiv HDZ-a i bande Andreja Turudića, poručuje Milanović

Zoran Milanović

 Livio Andrijic/Cropix

Zoran Milanović se još jednom oglasio na Facebooku nakon današnjeg upozorenja Ustavnog suda o tome da on ne smije biti kandidat za premijera na SDP-ovoj listi dok ne da ostavku na dužnost predsjednika Republike.

Nakon što se javnosti obratio i premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, Milanović je poručio da će nakon svega ipak biti premijer na legalan način te još jednom poziva birače da glasuju za bilo koga, osim za HDZ.

- Bit ću na kraju na legalan i pristojan način premijer, ali toj bandi neću reći kako. Pozivam hrvatske ljude, sve ljude ove zemlje da se ujedine protiv HDZ-a i bande Andreja Turudića. Glasali oni za SDP-ovu listu, za Možemo, za Domovinski pokret, za MOST, sve je dobro, ništa nije loše. Ovo su vremena u kojima se borimo virtualno, ne stvarno, ali na život ili smrt. Ovo radim iz osjećaja dužnosti, časti i osobne slobode. Glasajte za bilo koga osim za HDZ, ovo je borba za hrvatsku slobodu i za Treću hrvatsku Republiku, napisao je Milanović na Facebooku.

Podsjetimo, Milanović je danas poslijepodne poručio onima koji mu daju podršku da se čuvaju i paze što rade, a Ustavni sud je nazvao gangsterima i seljačinama.

- Donijeli su odluku kojom prijete jednoj stranci koja se nikada nije ogriješila. Seljačine su i nepismeni. Što je tu napisano? Prijete stranci da će je uništiti, prijeti se meni. Ne znam čime, mogu mi staviti soli na rep. Apeliram na kolege i građane koji će na kraju presuditi ovaj puč, ovo je čisti puč, to se mora riješiti na izborima… Moja ponuda, bit ću premijer na legalan način, moja ponuda je bila – tu sam, bit ću kandidat na izborima kao i na izborima za EU parlament, mandat sam sebi ne mogu dati, što je tu sporno? No ovo je političko nasilje. Oni su nepismeni gangsteri, s takvim ljudima se ne može raditi. Mandat ne mogu dati sam sebi, ali postat ću premijer na legalan način. Zašto mi ne pada na pamet da dam ostavku? Jer bi time predao vlast Jandrokoviću. Za njega ne mislim da je gangster, ali to predajem HDZ-u. Što je sljedeće? Da na minutu predam kontrolu nad vojskom i tajnim službama toj zločinačkoj organizaciji?, rekao je, među ostalim, Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 14:29