DOISTA 'BEZ KVAKE'

Nakon pobune korisnika Tele2 pod pritiskom korisnika skinuo ograničenje: 'Revoluciju' vratili na 5000 minuta prema svim mrežama

Upućujemo ispriku korisnicima i vraćamo Revoluciju bez kvake - osvanulo je danas u javnoj isprici korisnicima na službenim stranicama Tele2, trećeg mobilnog operatera u Hrvatskoj.

Naime, Tele2 svoju je tarifu Revolucija prezentirao kao tarifu bez ograničenja iako je ipak imala ograničenje - 5000 minuta prema svim mrežama u Hrvatskoj. Ali u Tele2 su odlučili promjeniti Načela pravednosti korištenja proizvoda i usluga za tarifu Revolucija i postavili još jedno ograničenje koje je pokrenulo lavinu nezadovoljstva kod korisnika. Smanjili su ograničenje na 2000 minuta i ograničenje na 200 minuta prema broju 092, odnosno Vipnetovu Tomatu i njihovoj tarifi ‘Na tuđi račun'.

- Tele2 se ispričava korisnicima zbog promjene načela pravednosti korištenja proizvoda i usluga za tarifu Revolucija. Nakon što smo bili upoznati s mišljenjem i zabrinutošću korisnika, odlučili smo vratiti prvotno načelo pravednosti i ta odluka stupa na snagu danas. Revoluciju vraćamo na njezin revolucionaran početak - 5000 minuta prema svim mrežama u Hrvatskoj. Ujedno, Tele2 je ponovno uključio u mrežu sve korisnike koji su bili isključeni zbog promjene načela pravednosti, odnosno korisnike koji su ostvarili do 5000 minuta prometa - stoji u javnoj isprici švedskog operatera.

Podsjetimo, nakon što je Tele2 promijenio uvjete korištenja pobunila se i udruga Telekom. Udruga Telekom jučer je Hrvatskoj agenciji za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) službeno prijavila mobilnog operatora Tele2 zbog sumnje u više povreda propisa iz područja elektroničkih telekomunikacija, a vezano za korištenje tarife ‘Revolucija’. Iz udruge su pripremali i materijale za Državnoo odvjetništva jer smatraju da je došlo do mogućeg počinjenja nekoliko kaznenih djela od strane Tele2 kao pravne osobe i njenih odgovornih osoba na štetu većeg broja njihovih korisnika.

No, Tele2 ih je preduhitrio i vratio tarifu kakva je bila prije promjene uvjeta.

- Naša namjera nikada nije bila oštetiti vas i tarifu Revolucija učiniti lošijim proizvodom. Pokušali smo zaštititi našu mrežu od prevara i zloupotreba upravo kako bismo i uspjeli očuvati ovakav proizvod na tržištu. Promjena koju smo uveli prošloga tjedna pogodila bi samo minimalan postotak upravo onih koji su tarifu i zloupotrebljavali zbog vlastite koristi - izvjestili su iz Tele2 i obećali korisnicima kako neće ponoviti istu grešku i kako će ostati transparentna kompanija koja sluša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:44