StoryEditor
ZBOG COVIDA-19

NAKON PRESTANKA IZVANREDNIH OKOLNOSTI HZMO ŽELI POTVRDE Korisnici hrvatske mirovine u Srbiji trebaju do 31. srpnja poslati potvrdu da su živi

Zgrada HZMO-a
 Marko Todorov / CROPIX

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) priopćio je u subotu da korisnici hrvatske mirovine koji prebivaju u Srbije trebaju do 31. srpnja dostaviti popunjene, potpisane i ovjerene potvrde da su živi. 

"Obavještavamo korisnike hrvatske mirovine s prebivalištem u Republici Srbiji, koji su obvezni dostavljati potvrde o životu jer nisu obuhvaćeni elektroničkom razmjenom podataka potrebnih za redovitu isplatu mirovina, da je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje tiskao potvrde o životu nakon što je dobio obavijest od nositelja mirovinskog osiguranja u R Srbiji (Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje – RF PIO) da su prestale izvanredne okolnosti prouzročene bolešću COVID-19."

Tiskanice potvrda o životu, koje su otpremljene poštom 2. lipnja 2020., korisnici trebaju popunjene, potpisane i ovjerene dostaviti Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje do 31. srpnja 2020., dodaje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2020 23:42