UOČI TVRDOG SASTANKA

Nakon razgovora o ZOR-u, sindikati od Josipovića otišli zadovoljni

Čelnici sindikata sastali su se s Josipovićem te su zadovoljni s razgovorom. Za sutrašnje pregovore s premijerkom Kosor planiraju biti uporni i tvrdi
Zagreb, 050610.Press konferencija predstavnika sindikata na kojoj se govorilo zasto su nezadovoljni razinom socijalnog dijaloga u Hrvatskoj te su izvijestili o aktivnostima u kampanji za raspisivanje referenduma zbog izmjena Zakona o radu. Na slici: Vilim Ribic, Ozren Matijasevic, Ana Knezevic i Kresimir Sever.Foto: Marko Miscevic / CROPIX
 Marko Miscevic / CROPIX

ZAGREB - Predsjednik Ivo Josipović sastao se u ponedjeljak s predstavnicima sindikalnih udruga s kojima je razgovarao o najavljenim Vladinim izmjenama Zakona o radu (ZOR). Sindikalci su nakon sastanka samo izjavili kako su zadovoljni razgovorom.

Međutim, dali su svoja očekivanja za sutrašnji sastanak s premijerkom Jadrankom Kosor napomenuvši kako su se odlučili na razgovor 'da im se ne bi lijepila etiketa nerazumne strane'.

- Naš je cilj da se povuče sporni i, smatramo, štetni prijedlog izmjena ZOR-a. Sutrašnji će sastanak biti pregovarački - objasnio je Ozren Matijašević, predsjednik Hrvatske udruge sindikata.

Njegov je kolega, predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić, istaknuo kako će na razgovoru s Kosor u Banskim Dvorima pokušati naći rješenje koje zadovoljava obje strane. Međutim, ukoliko Vlada ne odlučio 'popustiti' te krene s izmjenama ZOR-a, Ribić je najavio i radikalni pristup to jest organiziranje općeg štrajka.

- Javnost te sindikati se ne trebaju brinuti oko našeg razgovora s premijerkom. Odluka o referendumu te borba protiv izmjena ZOR-a i dalje stoje. Također, pripremamo prikupljanje potpisa za referendum kao i Svesindikalni sabor - zaključio je predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 04:57