ODLUKA

NAKON SKANDALA S RUŠENJEM ZIDA Na osobni zahtjev razriješena glavna tajnica Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Nikolina Nežić

Nikolina Nežić (u krugu)

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada je u četvrtak na osobni zahtjev razriješila glavnu tajnicu Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Nikolinu Nežić, a državnoj službenici Jeleni Zrinski Berger dala ovlaštenje za obavljanje poslova glavne tajnice Ministarstva do imenovanja glavnog tajnika temeljem natječaja, najduže do šest mjeseci.

Nežić se nedavno našla u središtu skandala, nakon što je otkriveno da je u Staroj Novalji srušila dio kuće starici Šimici Peranić na susjednoj parceli, zbog čega je inspekcija Ministarstva graditeljstva izašla na teren i zatvorila gradilište jer je Nežić prekršila zakon.

Vlada je predložila Skupštini društva Hrvatske šume da za predsjednika Uprave imenuje Krunoslava Jakupčića, a za članove Uprave Antu Sabljića i Igora Fazekaša, kao i da za članove Nadzornog odbora (NO) društva izabere Krunoslava Zmaića, Milana Devčića, Mladena Mikolčevića i Davora Filipovića.

Vlada je ta imenovanja predložila sukladno Uredbi o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja kandidata za predsjednika i članove uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, temeljem provedenog postupaka po objavljenom javnom natječaju, odnosno sukladno Odluci o uvjetima i postupku za izbor i/ili imenovanje kandidata za članove nadzornih odbora u trgovačkim društvima od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku.

Skupštini društva Brijuni Rivijera Vlada je predložila imenovanje Barbare Mesić, Marcela Medaka i Darka Blagovića za članove Nadzornog odbora (NO) društva, sukladno Odluci o uvjetima i postupku za izbor i/ili imenovanje kandidata za članove nadzornih odbora u trgovačkim društvima od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, na vrijeme od šest mjeseci.

Novim članom Upravnog odbora (UO) Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije imenovan je Tomislav Klarić-Kukuz, a razriješena je dosadašnja članica UO-a Ilda Stanojević.

Vlada je ministricu Mariju Pejčinović Burić imenovala za novu predsjednicu Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalne strategije za uključivanje Roma, za razdoblje od 2013. do 2020. godine. Zamjenikom predsjednice po položaju je imenovan saborski zastupnik Veljko Kajtazi.

Također, imenovani su i članovi Povjerenstva - Amir Muharemi, Spomenka Đurić, Marija Pletikosa, Denis Kovačić, Hrvoje Šlezak, Milenko Živković, Mile Horvat, Nikola Mažar, Marina Nekić i Branko Sočanac, kao i njihovi zamjenici - Romana Kuzmanić Oluić, Željka Zagorac, Marija Lovreković, Tihomira Ivanda, Ana Kešina, Mihovil Štimac, Hrvoje Buljan, Zvonimira Antolin Patačko, Luci Marin i Bahrija Sejfić.

Članovima iz redova romske nacionalne manjine imenovani su Suzana Krčmar, Branko Petrović, Suzana Parapatić, Stanoje Nikolić, Ratko Lukić, Veli Huseini, Franjo Horvat, Sadik Krasnić, Etem Fazli i Elvis Kralj.

Istodobno razriješeni su dosadašnja predsjednica, zamjenik predsjednice i članovi Povjerenstva Milanka Opačić, Veljko Kajtazi, Venko Ćurlin, Iva Prpić, Stanko Kordić, Nataša Zorić, Staša Skenžić, Tatjana Dalić, Ines Krajčak, Branko Sočanac, Nura Ismailovski, Ramiza Memedi, Nataša Avdagić, Duško Kostić, Siniša Senad Musić, Ćazim Haliti i Željko Ivanišević.

Predsjednicom Odbora za dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad koji se imenuju iz redova istaknutih stručnih i javnih radnika koji se bave pitanjima humanitarnog rada, Vlada je imenovala Mariju Pletikosu, a članovima Borisa Sabolića, Božidara Esserta, Vesnu Krivošić, Suzanu Borko, Ivana Soldu i Nevenku Mišić.

Nacionalnom koordinatoricom Srednjoeuropske inicijative (SEI), imenovana je Ivana Živković, a Anja Bagarić članicom Upravnoga vijeća Agencije EKO-Kaštelanski zaljev, kao predstavnicu Vlade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2022 12:37