NIJE MU SJELO

NAKON ŠTO JE JUTARNJI OBJAVIO DOKUMENT KOJI OTKRIVA KUJUNDŽIĆEVU LAŽ, REAGIRAO MINISTAR 'Da, papir je autentičan, ali to je novinarska improvizacija'

 
 CROPIX

Ministar zdravstva Milan Kujundžić potvrdio je u utorak da je Jutarnji list objavio autentičan dokument iz kojega se vidi da je naputak za smjenu predsjednika Upravnog vijeća KBC-a Sestre milosrdnice Slavka Oreškovića stigao 9. siječnja, a ne prije Božića, ali je to nazvao "novinarskom improvizacijom".

"Novinare bilo koje tiskovine poštujem, ali ne kada uistinu improviziraju. Odluka o promjeni predsjednika Upravnoga vijeća u Rijeci i Vinogradskoj bolnici donesena je zbog značenja izgradnje Sveučilišne bolnice u Zagrebu i Sveučilišne bolnice u Rijeci, a koji su oni datum izvukli u to neću ulaziti, to ostavljam novinarima neka se igraju dalje", rekao je Kujundžić novinarima.

Novinari su tražili Kujundžića da komentira dokument koji je objavio Jutarnji list, vezano za smjenu predsjednika Upravnog vijeća KBC-a Sestre milosrdnice Slavka Oreškovića, koji pokazuje da je naputak o smjeni u Vladu stigao 9. siječnja, a ne prije Božića, kao što je Kujundžić tvrdio.

Kujundžić je potvrdio da je riječ o autentičnom dokumentu. "Međutim, jedno je otpusno pismo, kad pišete otpusno pismo u bolnici da je pacijent otpušten, improviziram sada 12. siječnja, a je li CT, je li kolonoskopija, je li LDH učinjen 1. siječnja, 25. prosinca, dakle iz toga se ne vidi. Tako i ovo ovdje", kaže Kujundžić.

Jutarnji list piše da je Orešković smijenjen na prijedlog Kujundžića dva dana nakon što je ministar stopirao sjednicu Upravnog vijeća KBC-a na kojoj je zbog obračuna s jednom zaposlenicom trebala biti smijenjena Dijana Zadravec, zamjenica ravnatelja bolnice.

Jutarnji je objavio i dokument koji je Ministarstvo zdravstva uputilo Vladi 9. siječnja, na sam dan sjednice Vlade, u kojem predlaže razrješenje Oreškovića. To dokazuje da Kujundžić nije govorio istinu kada je tvrdio da je smjena Oreškovića koincidencija, te da nema veze sa slučajem Zadravec, nego je riječ o izmjenama u upravnim vijećima po bolnicama koje su se pripremale gotovo četiri tjedna, navodi Jutarnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:36